2023, március 21.
18.4 C
Budapest
7.9 C
Moszkva

Videó: az ukránok Tocska-U rakétát lőttek Kramatorszkra – legalább 30 halott (+18 képek)

Tocska-U taktikai rakétarendszerrel mértek légicsapást Kramatorszkra az ukrán csapatok Dobropolje város közeléből – közölte az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva a Ria Novosztyi.

“A pontosított adatok szerint a kramatorszki vasútállomásra mért csapást az ukrán fegyveres erők a várostól 45 kilométerre délnyugatra fekvő Dobropolje település térségéből” – közölte a minisztérium.

Hozzátették, hogy “a kijevi rezsimnek a kramatorszki vasútállomásra mért csapásának célja az volt, hogy megzavarja a lakosok tömeges távozását a városból, hogy “emberi pajzsként” használja őket pozíciói védelmére.

Az ukrán fegyveres erők ágyúzásában mintegy 30 ember vesztette életét, és mintegy 100-an megsebesültek. Mint Eduard Baszurin, a DNR Népi Milícia szóvivője hangsúlyozta, a Tocska-U rakéta nem áll szolgálatban Oroszország és a DNR és az LNR hadseregében sem.

Korábban ugyanezt a komplexumot használták az ukrán csapatok, amikor március elején Donyecket lőtték, akkor tizenhét ember meghalt, 36 másik pedig megsérült.

Február 24-én Oroszország különleges katonai műveletet indított Ukrajna demilitarizálására és nácimentesítésére. Vlagyimir Putyin célnak nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Hangsúlyozta, hogy tervben van a Donbászban a “civilek elleni véres bűncselekményekért” felelős háborús bűnösök bíróság elé állítása.

Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint a fegyveres erők csak katonai infrastruktúra és ukrán csapatok ellen hajtottak végre támadásokat. Március 25-re teljesítették az első szakasz fő feladatait – jelentősen csökkentették Ukrajna harci potenciálját. Az orosz hadsereg szerint a hadművelet fő célja Donbász felszabadítása.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Putyin: a kínai terv alapja lehet a rendezésnek

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden hivatalos megbeszélésre fogadta kínai kollégáját, Hszi Csin-pinget a Kremlben. Az elnök a megbeszélést követően a Peking által nemrégiben előterjesztett...

A britek gyengített uránt tartalmazó lövedékeket adnak Ukrajnának

Az Egyesült Királyság "gyengített uránt tartalmazó páncéltörő lövedékeket" küld Ukrajnának - írja a Declassified UK. Annabel Goldie védelmi miniszter tegnap közölte ezt a Lord Hylton...

Varsó csatlakozni fog a közös lőszerbeszerzésről szóló európai uniós megállapodáshoz

Varsó csatlakozni fog az Ukrajna védelmi kapacitásainak növelését célzó közös lőszerbeszerzésről szóló európai uniós megállapodáshoz - jelentette be kedden Piotr Müller lengyel kormányszóvivő. Müller annak...
spot_img

Videó