2023, március 22.
7.8 C
Budapest
2.8 C
Moszkva

Oroszország 45 lengyel diplomatát utasít ki, válaszul Varsó lépésére

Lengyelország korábbi lépésére válaszul Oroszország kiutasítja a lengyel diplomáciai képviselet 45 alkalmazottját, akiknek április 13-ig el kell hagyniuk az országot – közölte az orosz külügyminisztérium pénteken.

“Krzysztof Krajewski moszkvai lengyel nagykövetet április 8-án bekérették az orosz külügyminisztériumba, és határozottan tiltakoztunk az idén március 23-án tett alaptalan bejelentésük ellen, amely szerint Lengyelország orosz diplomáciai képviseletének 45 alkalmazottját minősítették “persona non grata”- nak” – mondta az orosz diplomáciai képviselet.

A nagykövetnek elmondták, hogy Moszkva egy ilyen lépést annak megerősítéseként értékel, hogy Varsó szándékosan kívánja teljesen lerombolni a kétoldalú kapcsolatokat, és ezért a felelősség teljes mértékben a lengyel felet terheli.

“Válaszul Lengyelországnak az orosz diplomaták kiutasításával kapcsolatos barátságtalan intézkedéseire, a kölcsönösség elve alapján a Lengyel Köztársaság nagykövetségének és a Lengyel Köztársaság irkutszki, kalinyingrádi és szentpétervári főkonzulátusának 45 alkalmazottját “persona pop grata”-nak nyilvánítjuk.”

Április 13-ig kell elhagyniuk az Oroszországi Föderáció területét. Az erről szóló jegyzéket átadták az oroszországi lengyel nagykövetnek” – közölte az orosz külügyminisztérium.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...

Nem megerősített felvétel jelent meg az első Leopard harckocsiról a Donbasszban

A közösségi médiában jelent meg egy felvétel, amelyről azt állítják, hogy Donbasszban látható az első német Leopard 2A4-es harckocsi. Nincs megerősítve a felvétel hitelessége. 10...

Scholz: a Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában

A Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában - figyelmeztetett Olaf Scholz német kancellár. Azt jósolta, hogy a harcok befejezése után a...
spot_img

Videó