2023, december 6.
0.4 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Az ukránok nekiestek a pápának, amiért elítélte Darja Dugina meggyilkolását

Ferenc pápa tévedett, amikor sajnálatát fejezte ki Darja Dugina orosz újságíró és politikai személyiség halála miatt – jelentette ki Ukrajna vatikáni követe. A diplomata azt állította, hogy a nő nem volt ártatlan áldozat, és gyilkosságát oroszok rendezték meg.

Dugina vasárnap halt meg, amikor felrobbant egy autójába rejtett pokolgép. A pápa elítélte az esetet, az áldozatot “szegény lánynak” nevezte, és sajnálkozott, hogy mindkét oldalon ártatlan emberek halnak meg a háborúk során.

Az ukrán diplomata, Andrij Jurasz szerdán egy tweetben “kiábrándítónak” nevezte a megjegyzéseket, mondván, hogy az “agresszorról” és az “áldozatról” nem lehet “ugyanabban a kategóriában” beszélni.

Azt írta, hogy Dugina nem volt ártatlan fél, mivel az orosz imperializmus ideológusa volt, majd azt állította, hogy oroszok ölték meg, állítólag azért, hogy hazai támogatást gyűjtsenek az Ukrajna elleni katonai művelethez.

Dugina az orosz filozófus, Alekszandr Dugin lánya volt, akinek művei az orosz kivételességet hirdetik, és akit a nyugati média széles körben az orosz külpolitika kulisszák mögötti tervezőjeként jellemzett. Darja osztotta édesapja néhány meggyőződését, és hangos támogatója volt az Ukrajna elleni orosz katonai akciónak. Újságíróként adatokat gyűjtött a Donbassz köztársaságban őrizetben lévő szélsőséges azov fegyveresekről.

Az orosz nyomozók egy ukrán nőt azonosítottak Dugina meggyilkolásának fő gyanúsítottjaként. Az FSZB biztonsági ügynökség szerint a nő abban az épületben bérelt lakást, ahol az áldozat lakott, és közvetlenül a robbantás után menekült Oroszországból Észtországba. Moszkva Kijevet vádolja a gyilkosság kitervelésével, amit ukrán tisztviselők tagadnak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: néhány EU-tagállam ellenzi az orosz vagyon nyereségének átadását Ukrajnának

Néhány uniós ország ellenezte Spanyolország azon javaslatát, hogy a befagyasztott orosz vagyonból származó nyereséget Ukrajna megsegítésére fordítsák - írja a Politico című lap, uniós...

Politico: az Európai Tanács vezetője megszakította kínai útját az Ukrajnáról kialakult vita miatt

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a tervezettnél hamarabb tér vissza Kínából, hogy megmentse Ukrajna uniós tagságra irányuló pályázatát - jelentette kedden a Politico...

Szlovák külügyminiszter: Ukrajna uniós csatlakozása rettenetesen messze van

Ukrajna nem remélheti, hogy egyhamar csatlakozhat az EU-hoz, mivel az ország nemcsak véres konfliktusba keveredett Oroszországgal, hanem egy sor előfeltételt sem teljesített - mondta...
spot_img

Videó