2023, március 28.
3.5 C
Budapest
6 C
Moszkva

Az ukrán Kraken neonáci alakulat elvesztette harcképességét az orosz katonai csapások után

Az ukrán Kraken neonáci alakulat az orosz katonai csapások következtében elvesztette harcképességét – közölte az orosz védelmi minisztérium.

“Az ukrán nacionalisták Harkov irányában lévő ideiglenes állomáshelyeinek az orosz légi és rakétaerők általi megsemmisítése, a tömeges veszteségek és a zsoldosok dezertálása következtében a Kraken nemzeti alakulat elvesztette harci hatékonyságát” – olvasható a jelentésben.

A veszteségek kompenzálására a Kraken parancsnokai megpróbálják a harkovi lakosokat arra kényszeríteni, hogy csatlakozzanak hozzájuk, de sikertelenül – közölte a hadsereg.

Az orosz hadsereg folyamatosan csapást mér a Kraken pozícióira. Így július 31-én arról számoltak be, hogy a harkovi Morozov gépipari technikum területén bujkáló fegyveresek mintegy 350 embert vesztettek.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet folytat Ukrajna denácifikálására és demilitarizálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó