2022, október 7.
16.6 C
Budapest
9.5 C
Moszkva

Az ukrán Kraken neonáci alakulat elvesztette harcképességét az orosz katonai csapások után

Az ukrán Kraken neonáci alakulat az orosz katonai csapások következtében elvesztette harcképességét – közölte az orosz védelmi minisztérium.

“Az ukrán nacionalisták Harkov irányában lévő ideiglenes állomáshelyeinek az orosz légi és rakétaerők általi megsemmisítése, a tömeges veszteségek és a zsoldosok dezertálása következtében a Kraken nemzeti alakulat elvesztette harci hatékonyságát” – olvasható a jelentésben.

A veszteségek kompenzálására a Kraken parancsnokai megpróbálják a harkovi lakosokat arra kényszeríteni, hogy csatlakozzanak hozzájuk, de sikertelenül – közölte a hadsereg.

Az orosz hadsereg folyamatosan csapást mér a Kraken pozícióira. Így július 31-én arról számoltak be, hogy a harkovi Morozov gépipari technikum területén bujkáló fegyveresek mintegy 350 embert vesztettek.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet folytat Ukrajna denácifikálására és demilitarizálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Két Donbassz település elfoglalását jelentették be az orosz erők

Elfoglalták az orosz erők Otradivka és Veszel Dolina községet a Donyecki Népköztársaságban - közölte pénteken az Oroszországhoz csatolt régió területvédelmi törzse. Igor Konasenkov altábornagy, az...

Zaharova: az EU-nak döntenie kellene végre, hogy a diplomáciát vagy a harcteret választja

Az Európai Uniónak el kell döntenie, hogy az ukrajnai konfliktust diplomáciai úton vagy erőszakos módon akarja-e megoldani - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi...

Biden: a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van

Joe Biden amerikai elnök szerint a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van a hidegháború 1960-as évekbeli csúcspontja óta. Azt állította továbbá, hogy Oroszország...