2022, november 30.
5.9 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

Az ukrán hadsereg zászlóaljparancsnokai megtagadták a parancsok végrehajtását a Harkovnál

Az ukrán hadsereg 132. felderítő zászlóaljának Harkov közelében lévő egységek parancsnokai a jelentős veszteségek miatt megtagadták a parancsnokság utasításainak végrehajtását – derül ki az orosz védelmi minisztérium hadjelentéséből.

“A 132. felderítő zászlóalj egységének parancsnokai a Harkovi területen lévő Nortsivka település közelében a tüzérségi tűz okozta jelentős veszteségek miatt megtagadták a parancsnokságtól kapott parancsok végrehajtását” – olvasható a jelentésben.

Megjegyzendő, hogy az egységek parancsnokai személyzetükkel együtt átkeltek a Szeverszkij Donyec folyón, és egy ideiglenes telepítési pontra távoztak.

Korábban az orosz hadsereg azt közölte, hogy az ukrán fegyveres erők katonáinak tömeges dezertálása történt “az Ukrán Fegyveres Erők két dandárjában a harkovi és a zaporizzsjai irányban elszenvedett súlyos veszteségek miatt”.

Oroszország február 24-én katonai műveletet indított Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az orosz hadsereg szerint a fő cél Donbassz felszabadítása.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...