2023, március 31.
10.3 C
Budapest
0.1 C
Moszkva

Az ukrán fegyveres erők megtámadták a Barátság-kőolajvezeték egyik szivattyúállomását

Tűz alá került a brjanszki területen lévő Barátság-olajvezeték Novozibkov olajszivattyú állomása – közölte a RIA Novosztyival Igor Demin, a Transznyefty szóvivője és elnöki tanácsadója.

“Az állomás területét eltaláló gránátnak nem voltak áldozatai, a károkat a javítócsapat javítja. A Barátság-olajvezeték normál üzemmódban működik” – mondta a hírügynökségnek.

A brjanszki régió mentőszolgálatai megerősítették a RIA Novosztyinak, hogy az Ukrajnából kilőtt gránát egy Mamai falu melletti mezőre esett.

Ahogy Demin pontosította, az incidens előző este történt. A Novozibkov olajszivattyútelepet csúcsterhelés idején használják. Utoljára tavaly volt bekapcsolva néhány órára.

Nyikolaj Sulginov energiaügyi miniszter elmondta, hogy a Transznyefty még nem értesítette a hatóságokat az olajszivattyúzással kapcsolatos problémákról. Ez azt jelenti, hogy az esetleges kár nem befolyásolta a csővezeték működését.

A Barátság kőolajvezeték a Szamara régióban kezdődik, áthalad Brjanszkon, majd két szakaszra ágazik: az északi (Belaruszon, Lengyelországon és Németországon keresztül) és a déli (Ukrajnán, a Cseh Köztársaságon, Szlovákián és Magyarországon keresztül).

A kijevi rezsim rendszeresen célba veszi az infrastrukturális létesítményeket. Vlagyimir Putyin jelentése szerint Ukrajna állt a Krími híd felrobbantása, a kurszki atomerőmű elleni három terrortámadási kísérlet mögött, és Kijev megpróbálta aláásni a Török Áramlat gázvezetéket is.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó