2022, augusztus 20.
20.5 C
Budapest
16.3 C
Moszkva
Array

Az oroszok kitartóan lapátolják az aranyat: Immáron 8. hónapja folyamatosan és agresszívan növeli az Oroszországi Föderáció az aranytartalékait

Az International Business Times írja:

Az oroszok kitartóan lapátolják az aranyat: Immáron 8. hónapja folyamatosan és agresszívan növeli az Oroszországi Föderáció az aranytartalékait.
Előző hónapban az orosz aranytartalék 1187,493 tonnára emelkedett fel, a növekmény 18,753 tonna volt, ami az 5. leghatalmasabb a világon. 

Olvadó ukrán arany:

Az IMF adatai szerint Ukrajna hivatalosan jegyzett aranytartaléka 23,639 tonna volt novemberben, ami így már 2,488 tonnával kevesebb az egy hónappal korábbinál. 

Az ukrán hrivnya árfolyama ezévben eddig csaknem 80 százalékkal esett a dollárhoz képest, az ország devizatartaléka pedig tízéves mélypontra süllyedt a múlt hónapban – jegyezte meg az IMF tanulmánya.

Mit tud az arany?

A nemzeti jegybankok aranyvásárlásai\eladásai nagyon komolyan befolyásolják az arany világpiaci árát. 
Tavaly áprilisban mijor Ciprus értékesítette 15 tonna aranytartalékát, az arany azonnali ára 30 év óta a legnagyobb eséssel reagált.

Pénteken a New York-i árutőzsde COMEX fémszekciójában a februári jegyzésű arany unciája 21,80 dollár (1,9 %) drágulással december 19-ike óta legmagasabb szinten, 1195,30 Usd-on zárt.

http://au.ibtimes.com/articles/576975/20141223/russia-reserves-gold-ukraine.htm#.VJ-D4l4AA

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán nacionalista Kraken egység kivégzett 100 ukrán katonát

Mintegy 100 ukrán katonát végeztek ki a "Kraken" ezred nacionalista harcosai, mert elhagyták állásaikat - közölte az orosz védelmi minisztérium pénteki napi tájékoztatóján. Miután az...

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...