2022, június 29.
25.6 C
Budapest
17.7 C
Moszkva

Az oroszok elkezdték kilőni az amerikai M777-es vontatott tarackokat

Az orosz légierő az elmúlt 24 órában több mint tíz tábori tüzérségi löveget semmisített meg Ukrajnában, köztük amerikai gyártmányú M777-es vontatott tarackokat is- közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, a védelmi minisztérium szóvivője, akit a RIA Novosztyi idéz.

“A légicsapások több mint 300 nacionalistát, egy elektronikai hadviselési állomást a Harkovi területen lévő Malinovka település közelében, tíz harckocsit és más páncélozott harcjárművet, három Grad rakéta-sorozatvetőt, 18 speciális járművet, három aknavető-csapatot és 11 tábori tüzérségi ágyút, köztük négy M777 155 mm-es tarackot semmisítettek meg“.

Ezenkívül nagy pontosságú, nagy hatótávolságú Kalibr rakéták Lemberg/Lviv régióban megsemmisítettek egy Ukrajnába érkező külföldi fegyverszállítmányt, köztük az M777-esek lőszerraktárát – tette hozzá az altábornagy.

A Mikolajivi területen lévő Voznyeszenszki katonai repülőtéren levegőből indított rakéták semmisítették meg az ukrán repülőgépeket, a Donyecki Népköztársaság és a Dnyipropetrovszki területéről pedig nagyszámú, az USA-ból és európai országokból a Donbassz ukrán egységeinek szállított fegyver és haditechnikai eszköz került megsemmisítésre.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS