2023, január 27.
-0.4 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Az oroszok elkezdték kilőni az amerikai M777-es vontatott tarackokat

Az orosz légierő az elmúlt 24 órában több mint tíz tábori tüzérségi löveget semmisített meg Ukrajnában, köztük amerikai gyártmányú M777-es vontatott tarackokat is- közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, a védelmi minisztérium szóvivője, akit a RIA Novosztyi idéz.

“A légicsapások több mint 300 nacionalistát, egy elektronikai hadviselési állomást a Harkovi területen lévő Malinovka település közelében, tíz harckocsit és más páncélozott harcjárművet, három Grad rakéta-sorozatvetőt, 18 speciális járművet, három aknavető-csapatot és 11 tábori tüzérségi ágyút, köztük négy M777 155 mm-es tarackot semmisítettek meg“.

Ezenkívül nagy pontosságú, nagy hatótávolságú Kalibr rakéták Lemberg/Lviv régióban megsemmisítettek egy Ukrajnába érkező külföldi fegyverszállítmányt, köztük az M777-esek lőszerraktárát – tette hozzá az altábornagy.

A Mikolajivi területen lévő Voznyeszenszki katonai repülőtéren levegőből indított rakéták semmisítették meg az ukrán repülőgépeket, a Donyecki Népköztársaság és a Dnyipropetrovszki területéről pedig nagyszámú, az USA-ból és európai országokból a Donbassz ukrán egységeinek szállított fegyver és haditechnikai eszköz került megsemmisítésre.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az...

A kritikus infrastruktúrát ért súlyos károkról számoltak be Ukrajnában a mai rakétacsapások után

Ukrajnában a rakétacsapások energetikai létesítményeket rongáltak meg az ország középső, déli és délnyugati régiókban - közölte az Ukrenergo a Telegram-csatornáján. "A Dnyipropetrovszk régióban az egyik...

Szijjártó: háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálni

A nemzetközi közösségnek háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálnia, az ukrajnai fegyveres konfliktus elhúzódását, eszkalációját kockáztató intézkedések helyett mielőbb párbeszédre lenne szükség -...