2022, augusztus 13.
19.9 C
Budapest
14.6 C
Moszkva
Array

Az Orosz Vöröskereszt készen áll elkísérni az új humanitárius segélyt Ukrajnába

“A moszkvai iroda egy független szervezet és készek vagyunk delegálni a képviselőinket a konvoj kíséretébe” – mondotta Igor Trunov, az Orosz Vöröskereszt moszkvai irodájának vezetője.

Az Orosz Vöröskereszt moszkvai irodája hétfőn nyilatkozatban közölte, hogy készen áll a munkatársait delegálni a második – kelet-Ukrajnába tartó – orosz humanitárius segély-szállítmány kíséretébe.

“Nincs merev vonal a Vöröskereszt vezetésében. A moszkvai iroda egy független szervezet és mi készen állunk a képviselőinket a konvoj kíséretébe delegálni” – mondotta a moszkvai iroda vezetője, Igor Trunov az Itar-Tass orosz hírügynökségnek. Trunov elmondta, hogy augusztus 28.-án meg fogja vitatni ezt a tárgyat a Pascal Cuttat-tal, Nemzetközi Vöröskereszt regionális képviseletének vezetőjével, aki az Oroszország – Belorusz – Moldova tengelyért felelős.

Moszkva elmondta, hogy készül a második humanitárius segély-konvojjal kelet-Ukrajnába – amint a külügyminiszter, Sergei Lavrov úr elmondta, Oroszország reméli, hogy még ezen a héten elküldheti a második kamoin-konvojt megrakva humanitárius segéllyel.

Az Orosz Vöröskereszt elmondta, hogy készen áll elkísérni a második segély-szállítmányt Ukrajnába és már felállított öt, önkéntesekből és munkásokból álló csoportot ezen ügy érdekében. “A Vöröskereszt küldött levelet Lavrov külügyminiszter úrnak és Vlagyimír Puchkov úrnak, a Vészhelyzetek Minisztériuma vezetőjének, a levelekben felajánlotta a segélyszállítmány kíséretét, valamint segítségét a segély szétosztásában délkelet-Ukrajnában.” – mondotta Tatjána Klenitskaya, a szervezet szóvivője.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...

Az ukrán fegyveres erők több mint kétezer katonát veszítettek Szoledar közelében

Az ukrán hadsereg több mint kétezer embert vesztett a Szoledar melletti harcokban - közölte az orosz védelmi minisztérium a pénteki hadjelentésében. "A szövetséges erők Szoledar...

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...