2023, március 24.
10.1 C
Budapest
6.1 C
Moszkva
Array

Az Orosz Vöröskereszt készen áll elkísérni az új humanitárius segélyt Ukrajnába

“A moszkvai iroda egy független szervezet és készek vagyunk delegálni a képviselőinket a konvoj kíséretébe” – mondotta Igor Trunov, az Orosz Vöröskereszt moszkvai irodájának vezetője.

Az Orosz Vöröskereszt moszkvai irodája hétfőn nyilatkozatban közölte, hogy készen áll a munkatársait delegálni a második – kelet-Ukrajnába tartó – orosz humanitárius segély-szállítmány kíséretébe.

“Nincs merev vonal a Vöröskereszt vezetésében. A moszkvai iroda egy független szervezet és mi készen állunk a képviselőinket a konvoj kíséretébe delegálni” – mondotta a moszkvai iroda vezetője, Igor Trunov az Itar-Tass orosz hírügynökségnek. Trunov elmondta, hogy augusztus 28.-án meg fogja vitatni ezt a tárgyat a Pascal Cuttat-tal, Nemzetközi Vöröskereszt regionális képviseletének vezetőjével, aki az Oroszország – Belorusz – Moldova tengelyért felelős.

Moszkva elmondta, hogy készül a második humanitárius segély-konvojjal kelet-Ukrajnába – amint a külügyminiszter, Sergei Lavrov úr elmondta, Oroszország reméli, hogy még ezen a héten elküldheti a második kamoin-konvojt megrakva humanitárius segéllyel.

Az Orosz Vöröskereszt elmondta, hogy készen áll elkísérni a második segély-szállítmányt Ukrajnába és már felállított öt, önkéntesekből és munkásokból álló csoportot ezen ügy érdekében. “A Vöröskereszt küldött levelet Lavrov külügyminiszter úrnak és Vlagyimír Puchkov úrnak, a Vészhelyzetek Minisztériuma vezetőjének, a levelekben felajánlotta a segélyszállítmány kíséretét, valamint segítségét a segély szétosztásában délkelet-Ukrajnában.” – mondotta Tatjána Klenitskaya, a szervezet szóvivője.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Prigozsin cáfolja a Bloomberg értesülését a Wagner ukrajnai tevékenységéről

A Wagner katonai magáncég nem tervezi, hogy visszavenne ukrajnai tevékenységéből - közölte csütörtökön az alapító, Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember. Korábban ugyanezen a napon a...

Kijev fekete listára tette az osztrák a Raiffeisen Bankot, mert nem vonul ki Oroszországból

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) felvette a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a "háborús szponzorok" nemzetközi listájára. "A NAZK a Raiffeisen Bank International osztrák...

Az oroszok cáfolták az ukrán sajtóhíreket, miszerint kivonultak Nova Kahovkából

Vlagyimir Szaldo, a Herszon régió megbízott kormányzója cáfolta az orosz katonák Novaja Kkhovkából (Nova Kahovka) való kivonulásáról szóló ukrán sajtóinformációkat. "Hivatalosan kijelentem, hogy Novaja Kahovkában,...
spot_img

Videó