2023, szeptember 25.
16.7 C
Budapest
14.9 C
Moszkva

Ukrajna újabb 1,25 milliárd dolláros támogatást kapott az Egyesült Államoktól

Ukrajna újabb 1,25 milliárd dolláros támogatást kapott az Egyesült Államoktól – közölte szerdán az ukrán pénzügyminisztérium.

“Ukrajna 1,25 milliárd dolláros támogatási forrást kapott az Egyesült Államoktól az állami költségvetésbe a Világbank több adományozót tömörítő vagyonkezelői alapján keresztül. 2023-ban Ukrajna már 6 milliárd dollár közvetlen költségvetési támogatási támogatást kapott az Egyesült Államoktól” – közölte a minisztérium a Telegram-csatornáján.

A pénzügyminisztérium szerint a pénzeszközöket az állami költségvetés kiadásainak megtérítésére fogják felhasználni, nevezetesen a gyermekes családok állami szociális juttatásainak kifizetésére, az oktatási ágazatban dolgozók javadalmazására, az egészségügyi szolgáltatók javadalmazására az egészségügyi garanciaprogram keretében stb.

Korábban a pénzügyminisztérium arról számolt be, hogy Ukrajna megállapodást írt alá egy második, 2,5 milliárd dolláros támogatásról az Amerikai Egyesült Államoktól.

Korábban Szerhij Marcsenko pénzügyminiszter elmondta, hogy az ukrán költségvetés hiánya havonta mintegy 5 milliárd dollár, a költségvetés kétharmada külföldi hiteleknek és támogatásoknak köszönhetően kap forrásokat, míg a költségvetési kiadások háromnegyedét katonai célokra fordítják.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó