2023, március 31.
10.3 C
Budapest
0.1 C
Moszkva

Az orosz parlament elnöke terroristának nevezte Joe Biden amerikai elnököt

Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlament elnöke terroristának bélyegezte Joe Biden amerikai elnököt, miután Seymour Hersh elismert amerikai oknyomozó újságíró jelentése szerint Washington áll az Északi Áramlat gázvezetékek tavalyi szabotálása mögött.

Vologyin csütörtökön azt mondta, hogy Biden az Unió helyzetéről szóló beszéde, amelyben azt állította, hogy az Egyesült Államok olyan nemzet, amely világítótoronyként áll a világ előtt, a Harmadik Birodalom vezetőinek kijelentéseire emlékeztette.

Ennek a kivételesség ideológiájának a következményeit tárta fel a Hersh által végzett vizsgálat – írta az orosz képviselő a Telegramon közzétett bejegyzésében.

Az állami duma szóvivője a Pulitzer-díjas újságíró szerdán közzétett jelentésére utalt, amelyben azt állította, hogy az Egyesült Államok áll az Északi Áramlat vezetékeken tavaly szeptemberben történt felrobbanása mögött. A Hershnek nyilatkozó jól értesült forrás szerint a robbanóanyagokat még 2022 júniusában, egy NATO-gyakorlat idején helyezték el az amerikai haditengerészet búvárai a kulcsfontosságú balti-tengeri vezetékeken. Ezeket később távolról robbantották fel a norvégok.

Az Északi Áramlat 1 és 2 fontos útvonalak voltak az orosz gáz Németországon keresztül Európába történő szállításához.

“Ha [Harry S.] Truman bűnöző lett, aki Hirosimában és Nagaszakiban atomfegyvereket vetett be a civilek ellen, akkor Biden terrorista lett, aki elrendelte stratégiai partnerei energetikai infrastruktúrájának megsemmisítését: Németország, Franciaország, Hollandia” – mondta Vologyin.

A vezetékek amerikaiak általi szabotálása “vazallusainak megfélemlítése volt, akik úgy döntöttek, hogy saját polgáraik érdekében fejlesztik gazdaságukat” – írta.

Hersh leleplezései alapján nemzetközi vizsgálatot kellene indítani, hogy Biden és bűntársai bíróság elé álljanak, és biztosítsák, hogy a terrortámadás által érintett nemzetek kártérítést kapjanak – tette hozzá Vologyin.

A Biden-kormányzat tagadta a Hersh által készített jelentést, Adrienne Watson, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője teljesen hamisnak és kitalációnak nevezte azt.

Az orosz hatóságok hónapok óta arra hivatkoznak, hogy az Északi Áramlat működésképtelenné válásából egyedül az Egyesült Államok profitált, amelynek a szabotázs után masszívan megnőtt a cseppfolyósított földgáz szállítása Európába.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó