2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Az orosz légvédelem 25 ukrán drónt semlegesített, amelyek krími célpontokat próbálták támadni

Az orosz hadsereg meghiúsította 25 ukrán drón támadási kísérletét a Krím ellen, mindegyiket megsemmisítették – közölte a védelmi minisztérium a Telegram-csatornáján.

“Éjjel meghiúsult a kijevi rezsim kísérlete, hogy 25 pilóta nélküli repülőgép típusú légi járművel terrortámadást hajtson végre a Krím félsziget területén lévő objektumok ellen” – közölte a minisztérium.

Tizenhat drónt lőttek le a légvédelmi erők, további kilenc UAV-t elektronikus hadviseléssel elfojtottak, miután nem érték el a célt, lezuhantak a Fekete-tenger és a Tarhankut-fok vizeibe. Áldozatok és károk nem voltak.

Kijev rendszeresen próbálja drónok segítségével támadni a Krímet. Így július 24-én 17 drón támadta meg a régiót, ezeket az elektronikus hadviselés és a légvédelem segítségével megsemmisítették. Ugyanakkor Dzsankojszkij körzetben egy lőszerraktárat találtak el, a Kirovszkij körzetben pedig egy magánházat rongáltak meg egy drón lezuhanó darabjai.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó