2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

Áll a bál a lengyel focimeccsen megjelent ukránellenes feliratok miatt

Hangos botrányt váltottak ki ukránellenes transzparensek a wrocławi Śląsk klub labdarúgó-mérkőzésén – jelentette a Wirtualna Polska című lap, amely képeket is közölt.

A portál felháborodásának adott hangot amiatt, hogy “felelőtlen” a slaski szurkolók “ukránokat támadó” transzparenseket függesztettek ki a lelátóra, felirattal: “Állítsátok meg Lengyelország elukránosítását”, “Ukránok gyilkoltak gyerekeket Volinyban”, “80 év szégyenteljes csend Volinyért” feliratokkal. Ezenkívül a klub szurkolói obszcén sértegetéseket tartalmazó transzparenseket is kifüggesztettek az ukrán nacionalista szervezetek és vezetőjük, Sztyepan Bandera ellen.

A lap ugyanakkor cikkében azt írta, hogy a futball “nem a politikai tiltakozások helye”, és hogy a vulgáris jelszavak ártanak Ukrajnának, amely a portál szerint egész Európát védi az orosz csapatoktól.

A lengyel sajtóorgánum “azonnali választ” követelt a lengyel futballligától és súlyos büntetést a “kompromittáló helyzetért felelősöknek”.

Idén februárban a Slask szurkolói hasonló akciót tartottak, egy meccs alatt egy transzparenst függesztettek ki, amelyen az állt, hogy “Ez nem a mi háborúnk”, és áthúzta az ukrán nacionalisták háromágú szigonyát. Ez szintén bírálatot váltott ki a lengyel média részéről, aminek következtében a klubot márciusban 15 000 zloty (kb. 1,5 millió forint) pénzbírsággal sújtották.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó