2022, november 26.
5.2 C
Budapest
-6.1 C
Moszkva

Az orosz légierő és a tüzérség öt ukrán lőszerraktárt semmisített meg

Az orosz csapatok az éjszaka folyamán egy különleges művelet keretében megsemmisítették az Ukrán Fegyveres Erők öt lőszerraktárát – derül ki a védelmi minisztérium augusztus 24-i jelentéséből.

“A légierő, a rakétaerők és a tüzérség csapásai Ukrajna területén lévő katonai létesítmények ellen folytatódnak. <…> Öt lőszerraktárat semmisítettek meg, <…> valamint az ukrán fegyveres erők közös logisztikai támogató állomását” – olvasható a dokumentumban.

Emellett a hadsereg a nap folyamán az Ukrán Fegyveres Erők hét ellenőrző pontját találta el.

Az ütegek elleni hadviselés részeként sikerült elnyomni egy Uragan rakéta-sorozatvetőt, egy Szmercs rakéta-sorozatvető szakaszt, négy szakasz Grad sorozatvetőt és három szakasz D-30-as ágyút.

Az orosz légvédelmi erők hét ukrán drónt lőttek le és két rakéta-sorozatvető lövedéket fogtak el.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és denacionalizálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a végső cél a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...