2022, október 4.
11.9 C
Budapest
10.5 C
Moszkva

Az orosz légierő az éjszaka folyamán 93 katonai létesítményre mért csapást Ukrajnában

Az orosz légierő az éjszaka folyamán közel 100 ukrán katonai létesítményt semmisített meg, a légvédelmi egységek pedig kilenc drónt lőttek le – közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, a védelmi minisztérium szóvivője.

“A légierő az éjszaka folyamán 93 létesítményt, köztük két parancsnoki és irányítóállást, 69 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulásra, valamint az ukrán fegyveres erők három lőszerraktárát találták el” – mondta.

Ukrán drónokat is lelőttek. Négyet a Harkovi területen lévő Balakleja közelében, hármat a Luganszki Népköztársaságban található Rubizsne közelében -,egyet a Kígyó-sziget felett – és egyet a Mikolájivi területen.

A rakétacsapatok és a tüzérség 407 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulásra mértek csapást, 13 ellenőrző pontot, a 9K33 Osza légvédelmi rakétarendszerek négy állását és 14 lőszerraktárra mértek csapást – tette hozzá Konasenkov.

Elmondta, hogy a különleges katonai művelet során összesen 164 ukrán repülőgépet, 125 helikoptert, 807 drón-t, 302 légvédelmi rakétarendszert, közel háromezer harckocsit és más páncélozott harcjárművet, 360 többszörös rakétavetőt, 1455 tábori tüzérségi ágyút és aknavetőt, valamint 2808 speciális katonai járművet semmisítettek meg.

Oroszország 2022 február 24-én különleges műveletet indított Ukrajna nácimentesítésére és demilitarizálására. Mint Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, a művelet célja, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. A védelmi minisztérium szerint az orosz hadsereg csak a katonai infrastruktúrát és az ukrán csapatokat veszi célba, a civileket nem fenyegeti veszély. A minisztérium szerint a művelet fő célja Donbassz felszabadítása.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Elon Musk: a Krím Oroszország része

Elon Musk a Twitteren szólalt meg az Oroszország és Ukrajna között zajló eseményekről. Egy tervet is javasolt az ukrajnai ellenségeskedések befejezésére, feldühítve ezzel az ukránokat: -...

Az ukrán parancsnok szerint Putyin be akarja venni Kijevet

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt tervezi, hogy végül elfoglalja Kijevet - állította Szerhij Najev altábornagy, az ukrán vezérkari főnök helyettese. Hozzátette azonban, hogy jelenleg...

Az ukránok betörtek az LNR területére, de tűzzsákba kerültek

A Luganszki Népköztársaság területén lévő ukrán csapatok "tűzzsákba" kerültek - közölte Andrej Marocsko, az LNR Népi Milícia szóvivője. "Sikerült nekik (az ukrán csapatoknak - a...