2023, március 29.
3.2 C
Budapest
5.4 C
Moszkva

Az orosz légierő az éjszaka folyamán 93 katonai létesítményre mért csapást Ukrajnában

Az orosz légierő az éjszaka folyamán közel 100 ukrán katonai létesítményt semmisített meg, a légvédelmi egységek pedig kilenc drónt lőttek le – közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, a védelmi minisztérium szóvivője.

“A légierő az éjszaka folyamán 93 létesítményt, köztük két parancsnoki és irányítóállást, 69 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulásra, valamint az ukrán fegyveres erők három lőszerraktárát találták el” – mondta.

Ukrán drónokat is lelőttek. Négyet a Harkovi területen lévő Balakleja közelében, hármat a Luganszki Népköztársaságban található Rubizsne közelében -,egyet a Kígyó-sziget felett – és egyet a Mikolájivi területen.

A rakétacsapatok és a tüzérség 407 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulásra mértek csapást, 13 ellenőrző pontot, a 9K33 Osza légvédelmi rakétarendszerek négy állását és 14 lőszerraktárra mértek csapást – tette hozzá Konasenkov.

Elmondta, hogy a különleges katonai művelet során összesen 164 ukrán repülőgépet, 125 helikoptert, 807 drón-t, 302 légvédelmi rakétarendszert, közel háromezer harckocsit és más páncélozott harcjárművet, 360 többszörös rakétavetőt, 1455 tábori tüzérségi ágyút és aknavetőt, valamint 2808 speciális katonai járművet semmisítettek meg.

Oroszország 2022 február 24-én különleges műveletet indított Ukrajna nácimentesítésére és demilitarizálására. Mint Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, a művelet célja, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. A védelmi minisztérium szerint az orosz hadsereg csak a katonai infrastruktúrát és az ukrán csapatokat veszi célba, a civileket nem fenyegeti veszély. A minisztérium szerint a művelet fő célja Donbassz felszabadítása.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó