2022, december 1.
5.5 C
Budapest
-9.8 C
Moszkva

Az orosz légierő amerikai zsoldosokat és a szélsőséges Kraken egység fegyvereseit semmisítette meg

Az orosz légierő csapást mért a nacionalista Kraken egység állásaira Harkov közelében, több mint 100 fegyverest megölve – közölte a védelmi minisztérium augusztus 20-i hadjelentésében.

“A Harkovi területen lévő Andriivka település közelében az orosz légierő precíziós fegyverekkel csapást mért a Kraken nacionalista csoport és egy külföldi zsoldosokból álló egység állásaira, több mint 100 fegyverest, köztük akár 20 amerikai zsoldost is megölve” – közölte a minisztérium.

Ezenkívül a taktikai légierő az ukrajnai Dnyipropetrovszki területen lévő Velyka Mykhailivka (VelikaMihajlovka) falu közelében találta el az Ukrán Fegyveres Erők 110. dandárjának állomáshelyét. Az egységben legalább 200-an meghaltak és több mint 150-en megsebesültek.

Továbbá legalább 200 ember halt meg a nagy pontosságú rakétacsapásokban, amelyek azokat a területeket érték, ahol az ukrán hadsereg légideszant dandárja 3. és 12. zászlóaljának személyzete a DNR Zvanivka (Zvanovka) és Paraskoviivka települések közelében összpontosult.

Oroszország február 24. óta folytat katonai műveletet Ukrajnában. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”.

Szerinte a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és olyan feltételek megteremtése, amelyek garantálják Oroszország saját biztonságát.

Olvasói kérésre a települések nevét nem orosz átirattal közöljük, hogy a térképen is megtaláljátok – a szerk.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...