2023, január 30.
-1.4 C
Budapest
-2.5 C
Moszkva

Az orosz jéghokis távozását kérték az USA-ból, mert nem akart szivárványszínű mezben parádézni

Egy ismert NHL-elemző felszólította a Philadelphia Flyers sztárját, Ivan Provorovot, hogy térjen vissza Oroszországba, ha nem tudja elfogadni az amerikai eszméket, miután a héten elutasította és nem vett részt a csapat Pride-témájú ünneplésén.

A 26 éves Provorov nem volt hajlandó részt venni a héten a meccs előtti bemelegítésen, amelyen csapattársai szivárványszíneket viseltek a mezükön, és a médiának azt mondta utána, hogy bár “tisztel mindenkit és tiszteletben tartja mindenki döntését”, ő azért döntött úgy, hogy nem teszi ezt, mert ez ellentétes a vallási meggyőződésével.

“Az én döntésem az, hogy hű maradok önmagamhoz és a vallásomhoz. Ez minden, amit mondani fogok” – tette hozzá az Anaheim Ducks ellen 5-2-re megnyert mérkőzés után, amelyen mintegy 23 percet játszott.

Provorov álláspontját edzője, John Tortorella is tiszteletben tartotta, aki szerint “igazságtalan” lenne a játékost megbüntetni a hite miatt, és hozzátette, hogy csodálja az oroszt, amiért “mindig hű [marad] önmagához”.

A Flyers a mérkőzést követő nyilatkozatában nem utalt a játékosra, csak annyit mondott, hogy “továbbra is határozottan kiállnak a befogadás és az LMBTQ+ közösség mellett”.

De volt valaki, aki nem támogatta Provorov véleménynyilvánítási szabadságát, az NHL vezető elemzője, E.J. Hradek, aki egy szerdai adásban azt mondta, hogy vissza kellene térnie Oroszországba, ha nem hajlandó támogatni a nyugati ideológiákat.

“Ivan Provorov bármikor felszállhat egy repülőre, és visszamehet oda, ahol jobban érzi magát, kevesebb pénzt kereshet, és így élheti tovább az életét, ha ez ennyire problémás számára” – mondta Hradek.

“Ha ez ennyire problémát jelent neki, hogy talán beilleszkedjen a csapattársai közé, a közösségbe és ide, ebbe az országba, akkor rendben van. Figyelj, úgy érezhetsz, ahogy akarsz.

“De az a szép, hogy ha ez ennyire zavarja, mindig van lehetőség arra, hogy elmenjen, visszamenjen oda, ahol jobban érzi magát – úgy tudom, hogy ott valamiféle konfliktus van, talán bekapcsolódhatna.”

Az NHL azonban az üggyel kapcsolatos saját közleményében minden kritikát letagadott Provorovval szemben, amiért hű maradt a saját meggyőződéséhez.

Az NHL saját közleményében azt mondta, hogy a játékosoké a végső döntés, amikor arról van szó, hogy milyen ügyeket támogatnak.

“A klubok döntik el, hogy kit, mikor és hogyan ünnepelnek – a liga tanácsára és támogatásával. A játékosok szabadon dönthetnek arról, hogy milyen kezdeményezéseket támogatnak, és mi továbbra is bátorítjuk a hangjukat és nézőpontjukat a társadalmi és kulturális kérdésekben” – áll a közleményben.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Reznyikov: Ukrajna reméli, hogy tavasszal már használhatja a nyugati harckocsikat

Az ukrán fegyveres erők valószínűleg tavasszal kezdik el használni a nyugati harckocsikat a harctéren - mondta Olekszij Reznyikov védelmi miniszter a kanadai CBC televíziós...

Megérkeztek a nagy-britanniai kiképzésre az ukrán harckocsizók

Megérkeztek Nagy-Britanniába azok az ukrán katonák, akiket a brit Challenger 2 harckocsik üzemeltetésére képeznek ki a brit fegyveres erők szakértői - közölte vasárnap a...

(+18!) Külföldi zsoldosok megcsonkított holttesteit találta meg a Wagner-csoport Bahmutban

Külföldi zsoldosok holttesteit találták meg Artyomovszk (Ukrajnában Bahmut néven ismert) városában - közölte vasárnap Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója. "Ma a Wagner PMC...