2023, március 20.
14.8 C
Budapest
3.6 C
Moszkva
Array

Az orosz hatóságok egyelőre nem erősítették meg a Janukovics-fiú halálát

Az orosz hatóságok hétfő délig nem erősítették meg ifjabb Viktor Janukovicsnak, a hatalomból tavaly februárban eltávolított ukrán államfő kisebbik fiának haláláról szóló híreket, a Moszkovszkij Komszomolec című orosz napilap ugyanakkor tudni véli, hogy az ifjabb Janukovics holttestét már el is szállították repülőn a krími Szimferopolba, ahol egy ukrán forrás szerint még a nap folyamán eltemetik.

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának Irkutszki területi igazgatóságánál közölték a Moszkovszkij Komszomoleccel, hogy “nem tudják kommentálni” a hírt, miszerint az ifjabbik Viktor Janukovics a Bajkál-tó vizébe fulladt volna.

Lapértesülések szerint a 33 éves férfi egy Volkswagen Multivan típusú kisbusszal ráhajtott a befagyott Bajkál-tóra, de a jég beszakadt, és az autó süllyedni kezdett. Az öt utasnak sikerült kimenekülnie a kisbuszból, amelyet azonban a gépkocsit vezető férfi nem tudott elhagyni.

A Moszkovszkij Komszomolecnek a nyomozóhatóságnál azt mondták, hogy egy férfi fulladt a jeges vízbe, de őt nem Janukovicsnak hívják. A novoszbirszki ukrán főkonzulátus azt közölte, hogy nem rendelkezik hivatalos információval az ifjabbik Viktor Janukovics haláláról.

A Dozsgy nevű orosz internetes televízió ukrán hírforrásokra hivatkozva azt közölte, hogy egy Viktor Davidov nevű férfi halt meg a balesetben, s az ifjabb Viktor Janukovics ezt a nevet vette fel Oroszországba költözése után.

A Komszomolszkaja Pravda című orosz napilap tudomása szerint a fiatal férfi apjához hasonlóan tavaly érkezett Oroszországba, és akkor vette fel a nagyanyja családnevét. Lehetséges, hogy az úgynevezett tanúvédelmi program keretében változtatta meg a nevét. A bulvárlapnak számító újság úgy tudja, hogy a baleset múlt pénteken történt a Bajkál-tavon, és a jeges vízbe fulladt férfi holttestét már el is szállították egy charter repülőgépen a Krími Köztársaság fővárosába, Szimferopolba.

 

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó