2022, augusztus 19.
36.3 C
Budapest
25.9 C
Moszkva

Az orosz biztos pártválasztók 82 százaléka Putyinra szavazna

Az orosz szavazók 66 százaléka azt szeretné, ha 2018 után is Vlagyimir Putyin lenne az elnök, a biztos pártválasztóknak pedig a 82 százaléka szavazna – derült ki a Jurij Levada Független Elemzőközpont hétfőn nyilvánosságra felméréséből.

Putyin, aki októberben tölti be a 65. életévét, egyelőre nem adott választ arra, hogy jelölteti-e magát egy újabb, hatéves elnöki mandátumra.

Az 1600 fős mintából a megkérdezetteknek csupán 20 százaléka nem szeretné, ha újraválasztanák. A támogatók aránya tavaly még 60 százalék volt.

Vlagyimir Zsirinovszkij liberális demokrata pártvezérre a válaszadóknak 6, a biztos pártválasztóknak pedig a 8 százaléka voksolna. A kommunista Gennagyij Zjuganov esetében ez az arány 3, illetve 4, a parlamenten kívüli Alekszej Navalnij esetében pedig mindkét esetben 2 százalék lenne.

Csak 26 százalék gondolja úgy, hogy a 2018-as választásig Oroszországban megjelenhet egy olyan vezető, aki Putyin helyébe léphetne, 56 százalék szerint ez lehetetlen, 18 százalék pedig nem tudott határozott választ adni.

A statisztikai hibahatár 3,4 százalék.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...

Videózott a kanadai zsoldos az ukrán fronton, majd elmenekült Ukrajnából

A nemrégiben Herszon közelében végrehajtott bevetés - amelyet részben a National Post rendelkezésére bocsátott, a harci káoszról készült egyperces videófelvétel is megörökít - Paul...