2022, december 1.
2.8 C
Budapest
-11.1 C
Moszkva

Az OPEC+ tagállamai megállapodtak az olajkitermelés jelentős csökkentéséről

Az OPEC+ tagállamai napi kétmillió hordó olajtermelés-csökkentésben állapodtak meg – olvasható a csoport honlapján közzétett nyilatkozatban.

A csökkentés novemberben lép életbe – jelentette be a kartell szerdán.

Az OPEC szerint a lépésre “a világgazdasági és olajpiaci kilátásokat övező bizonytalanság, valamint az olajpiac hosszú távú iránymutatásának fokozására irányuló igény fényében kerül sor, és összhangban van a csoport által következetesen alkalmazott sikeres proaktív és megelőző megközelítéssel”.

A csökkentések sokkal szigorúbbak, mint amire a legtöbb szakértő a hét elején számított, és most várhatóan a nyersolaj világpiaci árának legutóbbi csökkenését fogják megállítani.

A Szaúd-Arábia által vezetett OPEC+ csoport és a vele szövetséges nem tagok, köztük Oroszország energiaügyi miniszterei szerdán a kartell bécsi székhelyén tartottak megbeszélést, először a járvány 2020 eleji kezdete óta.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...