2022, december 6.
5.1 C
Budapest
-10.8 C
Moszkva

Az iráni haditengerészet csatlakozik Oroszország és Kína közös hadgyakorlatához

Az iráni haditengerészet idén ősszel orosz és kínai hadihajókkal közös gyakorlatokon vesz részt – jelentette be Mohammad Hoszein Bagheri vezérőrnagy csütörtökön Teheránban.

Az iráni fegyveres erők vezérkari főnöke nem sok részletet árult el a tervezett manőverekről, de elmondta, hogy más országok, például Omán és Pakisztán is részt vehetnek benne.

Bagheri a bejelentést a Mehr hírügynökség szerint a szent védelmi hét alkalmából Teheránban rendezett katonai parádé keretein belül tette.

“Irán, Oroszország és Kína haditengerészetének részvételével idén ősszel gyakorlatokat tartanak az Indiai-óceán északi részén” – idézte Bagherit a hírügynökség.

Ez lenne a három haditengerészet negyedik közös gyakorlata 2019 óta, és az első az ukrajnai ellenségeskedések eszkalálódása óta. Tizenegy iráni hajó, három orosz és két kínai hadihajó vett részt a 2022 januárjában az Indiai-óceán északi részén tartott gyakorlaton.

Az orosz védelmi minisztérium szerint az akkor gyakorolt tevékenységek között volt tengeri célpontok tüzérségi tűz alá vétele, keresési és mentési műveletek, valamint egy civil hajó kiszabadítása kalózoktól.

Oroszország és Kína a hónap elején közös járőrözést hajtott végre a Csendes-óceán északi részén, Japán partjainál. Az orosz Csendes-óceáni Flotta és a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg Haditengerészetének összesen nyolc hajója vett részt ezekben a manőverekben.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.