2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva
Array

A fegyverletétel után az ukrán katonákat szeretettel fogadták Oroszországban

Mint arról beszámoltunk, az ukrán hadsereg 72. gépesített hadosztályának 438 katonája vasárnap letette a fegyvert az oroszbarát felkelők előtt és menedéket kértek az Oroszországi Föderációban. Mi történt velük aztán, hogy bánnak most?

Az ukrán katonákat sátortáborban helyezték el, és megkapnak mindent, amire szükségük van – számolt be újságíróknak az ITAR-TASZSZ helyszíni jelentése szerint Vaszilij Malajev, a rosztovi körzeti határőrség szóvivője. Kaptak élelmet, vizet és ruhát, holnap pedig már meleg étel is hoznak nekik – tette hozzá.
Anton Singera, a magát megadó ukrán kontingens főorvosa elmondta az újságíróknak, hogy végre megfürödhettek, és kipihenhették magukat. „Azon nyomban kaptunk enni, amiért nagyon hálásak vagyunk. Az igazat megvallva nem ilyen fogadtatásra számítottunk” – folytatta.
Beszámolt arról is, hogy sok a sebesültjük. A brigád a Krasznopartizanszk városa körüli harcokban vett részt, ahonnan Singera szerint „senki nem evakuálja a sebesülteket”. „Gyakorlatilag lehetetlen orvosi ellátásban részesíteni őket, mert nincs gyógyszer és egyéb szükséges felszerelés” – tette hozzá. Singera elmondta: azért mentek át Oroszországba, hogy megmentsék az emberek életét, és személy szerint nem áll szándékában a közeljövőben visszatérni Ukrajnába.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...
spot_img

Videó