2022, május 19.
25.3 C
Budapest
12.6 C
Moszkva
Hiredetés

Az ezer leggazdagabb angolból hatan oroszok

AbramovicsA Sunday Times által kiadott listán az ezer leggazdagabb angol között hat orosz is található, többek között Roman Abramovics és felesége. A listán a leggazdagabb orosz a lista második helyezettje, a Chelsea focicsapat tulajdonosa, Csukcsföld ex-kormányzója Roman Abramovics. Bár a milliárdos tavaly elveszítette vagyonának 40 százalékát, a becslések szerint még mindig 7 milliárd font sterlingje maradt.

{loadposition billboard}A következő orosz az Arsenal tulajdonosa Alisher Uszmanov, akinek elsősorban a fémiparban vannak érdekeltségei. Uszamanov vagyona 74 százalékát veszítette el tavaly, így az ötödikről a tizennyolcadik helyre csúszott le, jelenlegi vagyona 15 milliárd font.
Őt követi a Rusznyefty olajvállalat volt tulajdonosa, aki ellen körözés van érvényben, és aki a hírek szerint Nagy-Britanniában talált menedéket, Mihail Gucerijev. Az ő 1.2 milliárd fontja már csak 32-edik helyre elég.
A Pamplona Capital Management alapítója Alekszandr Knaszter 500 millió fonttal a 88-adik helyet foglalja el. A cég egyébként orosz cégek külföldi befektetéseit segíti.
A legendás orosz politikus és üzletember Borisz Berezovszkij a 114-edik helyezett. Állítólag az ő életét dolgozta fel az Oligarcha című orosz film.
Roman Abramovics volt felesége, Irina a válás után a 406-ik helyre került 130 millió fonttal, ami 25 millióval kevesebb, mint tavaly.
Azt láthatjuk, a leggazdagabbak többsége sokat veszített tavaly. De nem mindenki. A Herrods áruházlánc tulajdonosa Mohammed al-Fayed a font árfolyamának esése miatt 17 százalékkal keresett többet.
Az ezer leggazdagabb angol listáján a hagyomány szerint nemzetiségtől függetlenül feltüntetik mindazokat az üzletembereket, akik az Egyesült királyságban élnek vagy dolgoznak.

 

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS