2023, szeptember 30.
18.9 C
Budapest
16.6 C
Moszkva

Az EU könyörgéssel próbálkozik lebeszélni más országokat az oroszoknak való beszállításról

A Financial Times tegnapi cikke szerint \www.ft.com\ az Európai Unió megbeszéléseket tervez olyan országokkal mint Brazília és Chile, hogy megpróbálja lebeszélni őket arról, hogy belépjenek az orosz piacra átvenni a kitiltott mezőgazdasági termékek beszállítóinak helyét.

Mivel Oroszország a múlt héten leállította az élelmiszerimportot az EU-ból és az USA-ból, válaszul az EU-USA szankciókra, így jövőbeli alternatív beszállítói országok máris körüludvarolják Moszkvát ajánlataikkal. Számos állam és kereskedelmi csoport dél-Amerikában azt nyilatkozta, hogy ez a lehetőség nagyon kapóra jött nekik, váratlanul bár de hatalmasat terjeszkedhetnek a jól jövedelmező orosz piacokon.

Brazília engedélyezte hogy több mint 9O új húsüzem azonnal elkezdje a csirke, marha – és sertés -exportot az Orosz Föderációba. Chile pedig a legfőbb kedvezményezettje az európai orosz halembargónak, mivel ők lépnek a kieső európai beszállítók helyére, hatalmas gazdasági expanziót jelent ez az országuknak.

Seneri Pudo, Brazília mezőgazdasági államtitkára azt nyilatkozta, hogy az orosz embargó remek lehetőség számukra sokszorosára növelni az Orosz Föderációba exportált kukorica és szójabab mennyiségét Seneri azt nyilatkozta, hogy “Oroszország a lehetőség földje most egy hatalmas brazil mezőgazdasági termék felvásárlóvá válással, természetesen a húsáruk mellett”.

Ilyen és ehhez hasonló láncreakció-szerű örömujjongással fogadták a dél-amerikai államok mezőgazdasági szektorai az oroszok adta lehetőséget. Ez hatalmas aggodalmat teremtett az Európai Unióban, lévén látják, senki nem törődik velük, nélkülük is van élet a földön.

Az EU szó szerint ezt nyilatkozta: “Beszélni fogunk azon államokkal, akik potenciálisan átvennék a mi export helyeinket amiket elveszítettünk Oroszországban, jelezvén, hogy ne húzzanak tisztességtelen gazdasági hasznot a jelenleg kialakult helyzetből”

Az EU gazdaságpolitikusai azt tartják, hogy érthető hogy most a dél-amerikai államok gazdasági társaságai és országaik hatalmas lehetőséget látnak az orosz piacban, de “nehezen igazolható morálisan” hogy ki akarják tölteni az EU által hagyott beszállítói rést Oroszországban. E helyett inkább az ukrán helyzettel kellene foglalkozniuk és segíteni az EU-nak nyomása alá helyezni Oroszországot, mert az a jó dolog, nem a haszonlesés az EU kárára a jelenlegi helyzetben.

megjegyzés: az EU a dél-amerikai államok felé, a kérés mellé elfelejtette csatolni a szerződéses, írásban vállalt garanciát, hogy akkor megvenné az oroszok helyett azt az árut 🙂 – e helyett moralizálnak…ők. moralizálnak….

Александр Николаевич Искандер

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Stoltenberg: a nézeteltérések ellenére Lengyelország és Szlovákia támogatja Ukrajnát

Lengyelország és Szlovákia továbbra is segítséget nyújt Ukrajnának az országok között fennálló problémák ellenére. Erről Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a Reutersnek adott interjújában beszélt. "Arra számítok,...

Brit külügyminiszter: Ukrajna támogatása kemény és fájdalmas

James Cleverly brit külügyminiszter elismerte, hogy Ukrajna támogatása "kemény és fájdalmas". Ugyanakkor óva intette a NATO-szövetségeseket a megingástól, mivel ha hátat fordítanak Kijevnek, az...

Olajipari létesítmény robbant fel Ukrajnában, Ivano-Frankivszk közelében (videók)

Az Ivano-Frankivszki területen robbanás történt egy olajipari létesítményben, jelentette az RBK-Ukraina hírügynökség. "Ivano-Frankivszk közelében robbanás történt. Sztrimba Nadvornyánszka község fölött fekete füst száll fel. Szemtanúk...
spot_img

Videó