2022, május 22.
16 C
Budapest
5.7 C
Moszkva
Hiredetés
Array

Az EU és a NATO is részvétét fejezte ki szentpétervári robbantás után

Több uniós vezető, illetve a NATO és az Európa Tanács főtitkára is részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak a hétfői szentpétervári robbantás után.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke közleményt adott ki, amelyben azt írta, mélységesen lesújtották és elszomorították a történtek, és hangsúlyozta, semmi sem igazolhatja az ilyen barbár tetteket.

“Sajnos nem először szenvednek el hasonló tragédiát ennek a gyönyörű városnak a lakosai” – fogalmazott. (A nem túl tájékozódott Juncker, bizonyára Moszkvával keveri a várost, ugyanis Szentpéterváron soha nem volt merénylet a metróban – a szerk.)

Putyin virágokat vitt a robbantás helyszínére

Az Európai Unió részéről mások mellett Donald Tusk, az Európai Tanács és Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke, valamint Federica Mogherini kül- és biztonságpolitikai főképviselő is részvétét fejezte ki. Utóbbi leszögezte, hogy az EU “a lehető leghatározottabban elítéli az erőszak minden formáját”, és gyors felépülést kívánt a sebesülteknek.

Később Jens Stoltenberg NATO-főtitkár is együttérzését fejezte ki az események miatt.

A történtekre Thorbjorn Jagland, az Európa Tanács főtitkára is reagált, azt írva, hogy lesújtották a történtek, és részvétéről biztosította Oroszországot.

Magyar idő szerint hétfőn délután 13:40-kor robbanás történt a Szennaja Ploscsagy és a Tyehnologicseszkij Insztyitut metróállomás között közlekedő szerelvényben. Az orosz hatóságok később megerősítették, hogy terrortámadás történt.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS