2022, augusztus 19.
36.3 C
Budapest
25.9 C
Moszkva

Az elmúlt 24 órában 18 bevetést hajtott végre az orosz légierő Szíriában

Az orosz légierő az elmúlt 24 óra leforgása alatt 18 bevetést hajtott végre Szíriában az Iszlám Állam terrorszervezet 12 létesítménye ellen – közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium szóvivője. Igor Konasenkov szerint az említettek közül tíz éjszakai bevetés volt, amelyek során hét létesítményt romboltak le.

 Az orosz gépek megsemmisítették az Iszlám Állam parancsnoki pontját és híradóközpontját az Aleppó tartománybeli Dar-Taazza környékén. Idlíb tartományban Szu-25-ös csatarepülőgépek támadást intéztek az Iszlám Állam tábora ellen Maarrat-en-Numán közelében. Teljesen lerombolták az iszlamisták bunkereit, fegyver- és üzemanyagraktárait – mondta a szóvivő.

Szu-34-es nehéz vadászbombázók csapásokat mértek az Iszlám Állam kiképzőtáborára Maadan-Dzsedid közelében, illetve álcázott parancsnoki pontja ellen Kaszrat-Faradzs környékén, Rakka városától, az iszlamisták fellegvárától délnyugatra. A parancsnoki pont használhatatlanná vált, a kiképzőtábor pedig megsemmisült.

Az orosz légierő szerdán kezdte meg – Moszkva szerint célzott, nagy pontosságú – támadásait az Iszlám Állam ellen. A légi hadjáratban több mint ötven harci repülőgép – Szu-24M, Szu-25 és Szu-34 típusúak – és helikopter vesz részt.

Konasenkov a tájékoztatóban kizárólag az Iszlám Állam elleni támadásokról tett említést, ugyanakkor a dzsihádista szervezet elleni koalícióban részt vevő országok – az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, a Perzsa-öböl menti államok és Törökország – közös közleményben fejezték ki aggodalmukat amiatt, hogy szerintük a légi csapások civil áldozatokat szedtek.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...

Videózott a kanadai zsoldos az ukrán fronton, majd elmenekült Ukrajnából

A nemrégiben Herszon közelében végrehajtott bevetés - amelyet részben a National Post rendelkezésére bocsátott, a harci káoszról készült egyperces videófelvétel is megörökít - Paul...