2023, február 2.
4.7 C
Budapest
-0.7 C
Moszkva

Az egyik áramszolgáltató szerint az ukránoknak el kell hagyniuk az országot

Az ukránoknak fontolóra kellene venniük, hogy elhagyják az országot, hogy csökkentsék a megrongálódott elektromos hálózat terhelését – mondta Makszim Timcsenko, a legnagyobb magán áramszolgáltató, a DTEK Holding vezetője, a BBC-nek adott, szombaton megjelent interjúban.

“Ha találnak egy alternatív helyet, ahol még három-négy hónapig maradhatnak, az nagyon hasznos lesz a rendszer számára” – jelentette ki Timcsenko.

Arra is felszólította honfitársait, hogy kevesebb áramot fogyasszanak, kifejtve, hogy a kritikus infrastrukturális létesítmények és a kórházak számára többletre van szükség. Az elmúlt hetekben Ukrajna energiarendszerét többször is célba vette az orosz hadsereg, gördülő és vészhelyzeti áramkimaradásokat okozva.

“Ha kevesebbet fogyasztanak, akkor a kórházaknak, ahol sérült katonák vannak, garantált lesz az áramellátás” – mondta Timcsenko.

A megjegyzéseket a jelek szerint túl riasztónak ítélték a lakosság számára. Az energiaügyi minisztérium közbelépett, hogy megnyugtassa az embereket, hogy az áramellátás helyzete továbbra is ellenőrzés alatt áll, és nem kell menekülni az országból.

“Cáfolva a közösségi hálózatok és az online média által terjesztett pánikszerű kijelentéseket, biztosítjuk Önöket, hogy az energiaellátás helyzete nehéz, de ellenőrzés alatt áll” – áll az energiaügyi minisztérium közleményében.

A DTEK szintén korrigálta a vezérigazgató megjegyzéseit. A vállalat tagadta, hogy Timcsenko az ország elhagyására szólította volna fel az embereket, és állításuk alátámasztására egy gondosan kivágott részletet tett közzé a BBC-nek adott interjújából.

Az orosz hadsereg október elején kezdte célba venni Ukrajna energetikai infrastruktúráját, miután egy halálos kimenetelű teherautó-robbantás megrongálta a Krími hidat. Moszkva Kijevet tette felelőssé az incidensért, és kijelentette, hogy ez csak Ukrajna legutóbbi kísérlete arra, hogy kárt tegyen az oroszországi polgári infrastruktúrában.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Amíg Zelenszkij Ursulával parádézik Kijevben, az orosz erők átvették az ellenőrzést Mikolajivka felett is

Az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a DNR-ben lévő Nyikolajevka (ukránul: Mikolajivka) települést - közölte Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport alapítójának sajtószolgálata a Telegram-csatornáján. "A harcok...

Két amerikai rakéta-sorozatvetőt semmisítettek meg az orosz erők

Donyec környéki, valamint a donyecki régióban és Zaporozsje irányában folytatott orosz támadóműveletekről, valamint két amerikai gyártmányú sorozatvető Kramatorszk környékén történt megsemmisítésről számolt be egyebek...

Orosz tankvadász robotok érkeztek a Donbasszba (videó)

Négy Marker robot érkezett a Donbasszba, szigorúan a menetrend szerint - írta Telegram-csatornáján Dmitrij Rogozin, a Cár Farkasok különleges katonai tanácsadó csoport vezetője. "Megkezdjük a...