2022, december 5.
5.4 C
Budapest
-12.1 C
Moszkva

Az Egyesült Arab Emírségek orosz tech cégekbe fektetne be

Az Egyesült Arab Emírségek szívesen fektetne be orosz csúcstechnológiai vállalatokba és fogadná képviseleti irodáikat is – közölte pénteken Abdullah Ahmad Al Saleh gazdasági miniszterhelyettes.

A Made in Russia elnevezésű gazdasági fórumon felszólalva megjegyezte, hogy az általa meglátogatott orosz technológiai vállalatok magas szintű fejlődést mutattak.

“Számos olyan találmányt és új technológiát kínáltak, amelyekbe szeretnénk befektetni, és azt is szeretnénk, ha a székhelyük az országunkban lenne” – mondta, hozzátéve, hogy fontos az induló vállalkozások támogatása.

Al Saleh kölcsönös együttműködésre szólított fel a két ország között olyan területeken, mint az űrkutatás, az orvostudomány és a zöld energia, külön kiemelve Oroszország űrtechnológiai tapasztalatait.

A közös projektek fejlesztésére vonatkozó további terveket is felvázolta, mondván, hogy “dolgozunk a megújuló energiaforrások, a zöld gazdasághoz kapcsolódó [projektek] területén, valamint az orvosi és gyógyszeripari ágazatban is fejlesztünk üzleteket. A telemedicina terén is tervben van az együttműködés kialakítása”.

Az Egyesült Államokhoz fűződő szoros kapcsolatai ellenére az Egyesült Arab Emírségek visszafogottan bírálta Oroszországot, és az Egyesült Államokkal és az EU-val ellentétben nem vezetett be korlátozásokat az országgal szemben.

A múlt héten Vlagyimir Putyin orosz elnök Szentpéterváron találkozott az Egyesült Arab Emírségekbeli kollégájával, Mohammed bin Zajed Al Nahjannal. A vezetők kifejezték Moszkva és Abu-Dzabi hajlandóságát az együttműködés minden szinten történő fejlesztésére.

Mohammed sejk megjegyezte, hogy a két ország közötti kereskedelem az elmúlt években a világjárvány ellenére 2,5 milliárd dollárról mintegy 5 milliárd dollárra nőtt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...