2022, augusztus 12.
23.2 C
Budapest
20 C
Moszkva
Array

Az EBESZ képviselőire is tüzelnek az ukránok

Korábban már felröppent a hír, hogy július 26-án, vasárnap az LNR (Luganszki Népköztársaság) területén az EBESZ megfigyelőire aknatüzet nyitott az ukrán hadsereg. A támadás másfél óráig tartott, a misszió munkatársai közül senki nem sérült meg –írja Vesztyi.ru. Szcsasztje település közelében egy ellenőrző pont előtt, a hídon haladt éppen a nemzetközi misszió, amikor, 12:40-kor aknavetők és gránátvetők tüze árasztotta el a környéket. Ugyanitt, egy órával korábban az éppen arra áthaladó LNR-képviselőket is megtámadták mesterlövészek valamint nagy kaliberű gépfegyverek bevetésével.

Az EBESZ munkatársai a közelben lévő lövészárkokban leltek menedéket, ahonnan csak másfél óra múlva, a támadás befejeztével jöttek elő. Ez idő alatt 30-40 robbanást számoltak össze, a bombák rendre a búvóhelytől 50-100 méterre robbantak. Az EBESZ-szakértők telefonon felhívták a Közös Ellenőrző és Koordinációs központot, hogy a segítségüket kérjék a támadás leállításában. A bombázásnak 14:20-kor szakadt vége, ezután a szakértők csapata visszatérhetett Luganszkba. 

Az LNR meghatalmazott képviselője, Vlagyiszlav Dejnego elmondta, hogy az EBESZ-szakértők célja több olyan objektum és terület meglátogatása volt, amelyet az ukrán fél ellenőriz.

„Itt nálunk begyakorolták a művelet végrehajtását, majd „élesben” elindultak Szcsasztje település felé, hogy végrehajtsák a feladatukat. Többek között a „Karbonit” ipari telepet akarták megnézni, valamint néhány vízvezetéket és vízművet kívántak meglátogatni, amelyek a mi vízellátásunkat biztosítják”  –jelentette ki Dejnego. 

Korábban az EBESZ képviselete bejelentette, hogy a térségbe érkezett Tony Frish néhány kollégájával, ők a valós humanitárius helyzetet kívánják felmérni a front mindkét oldalán.

Forrás: Vesztyi

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...

Az ukrán fegyveres erők több mint kétezer katonát veszítettek Szoledar közelében

Az ukrán hadsereg több mint kétezer embert vesztett a Szoledar melletti harcokban - közölte az orosz védelmi minisztérium a pénteki hadjelentésében. "A szövetséges erők Szoledar...

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...