2022, augusztus 20.
20.5 C
Budapest
17.6 C
Moszkva
Array

Az amerikai hatóságok próbálják felkérni Kínát, hogy csatlakozzon az Oroszország elleni szankciókhoz

Az Egyesült Államok megpróbál rábeszélni különféle országokat, hogy csatlakozzanak az Oroszország elleni szankciókhoz – közölte egy magas rangú amerikai külügyi tisztségviselő, megemlítve ilyen szövegösszefüggésben Kínát is.

Az amerikai hatóságok próbálják felkérni Kínát, hogy csatlakozzon az Oroszország elleni szankciókhoz – az ITAR-TASS hírügynökség szerint az amerikai külügy Dél-Koreát és Szingapúrt is bevonná a szankció-háborúba, Kínával pedig folyamatban van a tárgyalási folyamat. Annak ellenére, hogy a kínai féllel folytatott megbeszélések bizonyosan sikertelenek lesznek, látható a Nyugat kísérlete, hogy a világ más országait is bevonja a nyugati érdek képviseletébe.

Daniel Fried, aki nagyköveti rangban teljesít szolgálatot az amerikai külügyminisztériumban, a lett sajtónak adott interjúban beszélt erről. Az ITAR-TASS érdeklődésére az amerikai külügyminisztériumban megerősítették, hogy a lett sajtóban csütörtökön megjelent interjú hiteles.

Fried azt mondta egy kérdésre, hogy az Egyesült Államok legközelebbi európai uniós szövetségesein kívül az EU-hoz nem tartozó Norvégia és Svájc kész csatlakozni a szankciókhoz. Mint mondta, ezek az országok általában támogatják az európai uniós szankciókat, és most is ezt teszik.

“Emellett tárgyalunk Dél-Koreával, Szingapúrral, konzultálunk Kínával, és folytatni fogjuk konzultációinkat” – mondta Fried.

Az amerikai diplomata szerint nehéz számszerűsíteni, hogy milyen károkat okozhatnak Oroszországnak az amerikai és az uniós büntetőintézkedések, de “a közvetlen hatásuk jelentős lesz, nem is beszélve közvetettről”.

Fried felhívta a figyelmet arra, hogy Washington álláspontja szerint nem valamifajta új hidegháború bontakozik ki az Egyesült Államok és Oroszország között. Sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a helyzet odáig fajult, hogy szankciókat kellett foganatosítani Moszkva ellen.

 Azonban bizonyos, hogy Kína meggyőzése sikertelen lesz, mert Korábban Oroszország és Kína már megállapodott arról, hogy  külügyi céljaikat ezentúl a nemzetközi politikában egyeztetik ,összehangolják, s közösen lépnek fel érdekeik hatékonyabb képviselete érdekében, ezért egy kínai oroszellenes szankció teljességgel elképzelhetetlen kategóriába sorolható.

 

The Moscow Times

Angolul tudók figyelmébe: http://www.themoscowtimes.com/

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán nacionalista Kraken egység kivégzett 100 ukrán katonát

Mintegy 100 ukrán katonát végeztek ki a "Kraken" ezred nacionalista harcosai, mert elhagyták állásaikat - közölte az orosz védelmi minisztérium pénteki napi tájékoztatóján. Miután az...

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...