2023, március 24.
10.1 C
Budapest
6.1 C
Moszkva
Array

Az amerikai hatóságok próbálják felkérni Kínát, hogy csatlakozzon az Oroszország elleni szankciókhoz

Az Egyesült Államok megpróbál rábeszélni különféle országokat, hogy csatlakozzanak az Oroszország elleni szankciókhoz – közölte egy magas rangú amerikai külügyi tisztségviselő, megemlítve ilyen szövegösszefüggésben Kínát is.

Az amerikai hatóságok próbálják felkérni Kínát, hogy csatlakozzon az Oroszország elleni szankciókhoz – az ITAR-TASS hírügynökség szerint az amerikai külügy Dél-Koreát és Szingapúrt is bevonná a szankció-háborúba, Kínával pedig folyamatban van a tárgyalási folyamat. Annak ellenére, hogy a kínai féllel folytatott megbeszélések bizonyosan sikertelenek lesznek, látható a Nyugat kísérlete, hogy a világ más országait is bevonja a nyugati érdek képviseletébe.

Daniel Fried, aki nagyköveti rangban teljesít szolgálatot az amerikai külügyminisztériumban, a lett sajtónak adott interjúban beszélt erről. Az ITAR-TASS érdeklődésére az amerikai külügyminisztériumban megerősítették, hogy a lett sajtóban csütörtökön megjelent interjú hiteles.

Fried azt mondta egy kérdésre, hogy az Egyesült Államok legközelebbi európai uniós szövetségesein kívül az EU-hoz nem tartozó Norvégia és Svájc kész csatlakozni a szankciókhoz. Mint mondta, ezek az országok általában támogatják az európai uniós szankciókat, és most is ezt teszik.

“Emellett tárgyalunk Dél-Koreával, Szingapúrral, konzultálunk Kínával, és folytatni fogjuk konzultációinkat” – mondta Fried.

Az amerikai diplomata szerint nehéz számszerűsíteni, hogy milyen károkat okozhatnak Oroszországnak az amerikai és az uniós büntetőintézkedések, de “a közvetlen hatásuk jelentős lesz, nem is beszélve közvetettről”.

Fried felhívta a figyelmet arra, hogy Washington álláspontja szerint nem valamifajta új hidegháború bontakozik ki az Egyesült Államok és Oroszország között. Sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a helyzet odáig fajult, hogy szankciókat kellett foganatosítani Moszkva ellen.

 Azonban bizonyos, hogy Kína meggyőzése sikertelen lesz, mert Korábban Oroszország és Kína már megállapodott arról, hogy  külügyi céljaikat ezentúl a nemzetközi politikában egyeztetik ,összehangolják, s közösen lépnek fel érdekeik hatékonyabb képviselete érdekében, ezért egy kínai oroszellenes szankció teljességgel elképzelhetetlen kategóriába sorolható.

 

The Moscow Times

Angolul tudók figyelmébe: http://www.themoscowtimes.com/

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Medvegyev az Ukrajnába érkező külföldi katonai szakértők megsemmisítésére szólított fel

Az Ukrajnába szállított fegyvereket kísérő nyugati katonai szakértők legitim célponttá válnak az orosz hadsereg számára - jelentette ki Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács helyettes...

Prigozsin cáfolja a Bloomberg értesülését a Wagner ukrajnai tevékenységéről

A Wagner katonai magáncég nem tervezi, hogy visszavenne ukrajnai tevékenységéből - közölte csütörtökön az alapító, Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember. Korábban ugyanezen a napon a...

Kijev fekete listára tette az osztrák a Raiffeisen Bankot, mert nem vonul ki Oroszországból

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) felvette a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a "háborús szponzorok" nemzetközi listájára. "A NAZK a Raiffeisen Bank International osztrák...
spot_img

Videó