2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Antonov: Washington hiába reménykedik az orosz gazdasági összeomlásban

Az amerikai kormány kétségbeesésből vagy téveszmékből újabb és újabb módszereket talál ki az orosz gazdaság tönkretételére, de kísérletei kudarcot fognak vallani – jelentette ki pénteken Anatolij Antonov, Oroszország amerikai nagykövete az oroszellenes szankciók újabb hullámát kommentálva.

“Washington ismét fokozta az orosz gazdaság tönkretételére irányuló hiábavaló erőfeszítéseit. Vagy kétségbeesésből, vagy illúziók miatt az amerikai hatóságok fanatikusan találnak ki újabb és újabb intézkedéseket országunk megkárosítására” – idézte Antonovot az orosz nagykövetség a Telegram-csatornáján.

A nagykövet megismételte, hogy Oroszországot már eddig is “több ezernyi illegális egyoldalú korlátozás” sújtotta, amelyek azonban nem voltak hatékonyak az orosz gazdaság összeomlásában.

“Oroszország gyors alkalmazkodása az új realitásokhoz irritálja rosszindulatú ellenfeleinket. Kellemetlenségét az amerikai kormány számára nemcsak a Bretton Woods-i intézmények jelenlegi becslései, hanem jövőbeli előrejelzéseik is megerősítik. Még a Fehér Házhoz közel álló újságírók is csalódottan nyugtázzák, hogy az orosz gazdaság minden “villámháború” kísérlete ellenére szilárdan áll a lábán” – tette hozzá a diplomata.

Antonov a továbbiakban kijelentette, hogy Oroszország “soha nem fog felhagyni nemzeti érdekeinek védelmével, miközben szilárdan fenntartja az egyenlőség és a biztonság oszthatatlanságának elvét a nemzetközi kapcsolatokban”.

Legfőbb ideje, hogy Washington felismerje, hogy a szankciók spirálja nem vezet sehová” – mondta.

Az Egyesült Államok szeptember 14-én bővítette ki oroszellenes szankcióit, közel 70 személyt és 100 vállalatot vett fel feketelistájára. Az amerikai kormányzat szerint az új korlátozások Oroszország pénzintézetei, védelmi ipara és a hozzájuk kapcsolódó elit ellen irányulnak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó