2023, szeptember 21.
19.5 C
Budapest
18.1 C
Moszkva

Antonov: az Egyesült Államokat még nagyobb tragédiába sodorja Ukrajnát

Az Egyesült Államok nem tervezi, hogy szorgalmazza az ukrajnai konfliktus békés rendezését, ehelyett Kijevet fegyverként használja Oroszország ellen saját céljai elérése érdekében – mondta kedden Anatolij Antonov, Oroszország washingtoni nagykövete.

A nagykövet a Telegramon közzétett nyilatkozatában arra figyelmeztetett, hogy Washingtont “egyre mélyebbre és mélyebbre rántják az ukrán válság szakadékába”, miután az Egyesült Államok bemutatta legújabb, több százmillió dollár értékű biztonsági segélycsomagját Kijevnek.

Antonov azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy “még nagyobb tragédiába” sodorja az ukrajnai helyzetet, miközben több tucat más országot is arra kényszerít, hogy fegyverekkel lássa el Kijevet, hogy “stratégiai vereséget okozzon Oroszországnak a csatatéren”.

Az USA “a neonáciktól követeli az eredményt – az orosz állások áttörését”, bármi áron, állította Antonov. A követ azt is elmondta, hogy a Fehér Ház a 2024-es elnökválasztás előtt “sikert” szeretne felmutatni az Oroszország elleni harcban.

“Az amerikaiak nem hajlandóak megállni semmi előtt. Nem érdeklik őket a tárgyalásos megoldások. Senkit sem érdekel Ukrajna sorsa, amelyet csak vasvesszőként használnak Oroszország ellen”.

A nagykövet azonban ragaszkodott ahhoz, hogy a nyugati fegyverek nem fogják megfordítani a konfliktus menetét, és arra figyelmeztetett, hogy a fegyverek “ismét egy halom csavart fémmé fognak válni”.

Kedden Joe Biden amerikai elnök kormánya újabb 325 millió dolláros katonai segélycsomagot mutatott be, amivel a konfliktus 2022. februári kezdete óta Kijevnek nyújtott biztonsági támogatás összértéke meghaladja a 40 milliárd dollárt. Az intézkedés részeként az Egyesült Államok vállalta, hogy további rakéta- és tüzérségi lőszereket, Stinger légvédelmi rendszereket és kéttucatnyi páncélozott járművet szállít Ukrajnának.

A bejelentésre azt követően került sor, hogy Ukrajna elindította régóta várt ellentámadását Oroszország ellen. A kijevi csapatoknak eddig nem sikerült teret nyerniük, és a moszkvai védelmi minisztérium szerint súlyos veszteségeket szenvedtek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...

Lengyelország leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat

Lengyelország nem fog többé fegyvereket szállítani az ukrán hadseregnek - jelentette ki Mateusz Morawiecki miniszterelnök, hozzátéve, hogy Varsó inkább saját biztonságára összpontosít. A döntést...
spot_img

Videó