2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Megsebesült Adam Gyelimhanov orosz parlamenti képviselő a hadműveleti zónában

Megsebesült Adam Gyelimhanov orosz parlamenti képviselő az Ukrajnával folytatott harcok közepette – jelentette az orosz média a nemzeti parlament alsóházának sajtószolgálatára hivatkozva. Gyelimhanov Csecsenföldről származik, és Ramzan Kadirov közeli munkatársa.

A nyilatkozat válaszul érkezett az ukránbarát közösségi médiában szerdán megjelent állításokra, amelyek szerint a képviselőt megölték.

Az Állami Duma, amelyben Gyelimhanov szülőföldjét képviseli, nem közölte azonnal sérülésének körülményeit és jelenlegi állapotát.

Korábban a nap folyamán Kirilo Szazonov ukrán politikai kommentátor egy Facebook-bejegyzésben azt állította, hogy ukrán kommandósok rajtaütöttek Gyelimhanov konvoján Zaporozsjei területen. Állítása szerint a támadás tüzérségi lövésekkel járt, és számos áldozatot követelt.

Az 53 éves orosz tisztviselő, akit egyesek Kadirov jobbkezeként jellemeztek, az Ukrajna elleni katonai műveletben részt vevő csecsen erők parancsnokaként is szolgált. Tavaly a donbasszi harcok során tanúsított bátorságáért országa legmagasabb katonai kitüntetését vehette át

Dmitrij Kuznyecov törvényhozótársa elmondta, hogy Vjacseszlav Vologyin, az Állami Duma elnöke beszélt Gyelimhanovval, aki “él és virul”, és “jókívánságait küldi”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: amerikai gyártmányú MAXX Pro-t talál el az orosz drón

Az egyik orosz Telegram-csatorna által szerdán közzétett videón látható, hogy egy ukrán, amerikai gyártmányú MAXX Pro aknavédett (MRAP) járművet eltalálnak egy kamikaze drónnal. A felvételen...

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...
spot_img

Videó