2023, október 3.
16.7 C
Budapest
10.9 C
Moszkva

Antonov: az Egyesült Államok beismerte, hogy háborús bűnöket követ el Ukrajnában

Az Egyesült Államokat nem érdekli, hogy határaitól távol még több halált és pusztítást okoz – jelentette ki Oroszország washingtoni nagykövete, Anatolij Antonov, miután John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője elismerte, hogy néhány civil “valószínűleg megsérül” az Egyesült Államok által szállított kazettás bombák miatt.

“Tudomásul vettük John Kirby, az NSC stratégiai kommunikációs igazgatójának kijelentéseit a kazettás bombák Ukrajnának történő szállításáról. A tisztviselő de facto beismerte, hogy az Egyesült Államok háborús bűnöket követett el az ukrajnai konfliktus során” – áll Antonov vasárnapi nyilatkozatában.

Korábban vasárnap Kirby az ABC-nek adott interjújában azt állította, hogy szerinte “mindannyian egyetérthetünk abban, hogy több civilt öltek és fognak továbbra is megölni az orosz erők… mint ahányan valószínűleg megsérülnek ezen kazettás bombák használata miatt”.

Antonov szerint ez nyílt beismerés

“Nyíltan kijelentette, hogy civilek fognak áldozatul esni az amerikai kazettás bombáknak. A Fehér Ház képviselőjének perverz nézete szerint ez kevesebb kárt okoz, mint Oroszország akciói” – mondta a nagykövet.

Az Egyesült Államok múlt héten jelentette be, hogy tiltott kazettás bombákkal látja el Ukrajnát, és ez még Amerika szövetségesei körében is aggodalmat váltott ki, nem is beszélve a nemzetközi emberi jogi csoportokról és szervezetekről. Kanada, az Egyesült Királyság, Ausztria és Spanyolország is jelezte, hogy ellenzi, hogy az Egyesült Államok Ukrajnába küldje a fegyvereket, arra hivatkozva, hogy a fegyverek közismerten a civileknek ártanak még a háború befejezése után is.

Washingtoni tisztviselők a halálos bombák szállítását szükséges átmeneti intézkedésként próbálták védeni, mivel az ukrán hadsereg gyorsan kifogy a hagyományos tüzérségi lövedékekből, és a Pentagon jelenleg nem tud többet szállítani. A Fehér Ház és a Pentagon egyaránt ragaszkodott ahhoz, hogy Kijev ígéretet tett a civileket fenyegető kockázatok minimalizálására, míg az amerikai hadsereg ígérte, hogy gondosan kiválasztja a legalacsonyabb “lőszerhibaaránnyal” rendelkező lőszereket.

Colin Kahl politikai védelmi államtitkár azonban nyíltan elmondta az amerikai álláspontot, amely szerint Oroszország győzelme rosszabb, mint néhány civil áldozat a kazettás bombáktól.

Pentagon: Oroszország győzelme rosszabb, mint a civilek halála a kazettás bombáktól

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó