2022, augusztus 12.
25 C
Budapest
23.7 C
Moszkva
Array

Ankara felajánlotta Moszkvának egyik légibázisának használatát a terroristák elleni harchoz

Törökország engedélyezné Oroszország számára a İncirlik légitámaszpont használatát az Iszlám Állam terrorista csoport elleni hadműveletekhez Szíriában – közölte Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter hétfőn.

Együtt fogunk működni azokkal akik az Iszlám Állam ellen harcolnak. Megnyitjuk az İncirlik légitámaszpontot azok előtt, aki csatlakozni szeretnének az aktív harchoz. Miért ne működhetnénk együtt ebben Oroszországgal? – mondta a miniszter. 

A török külügyminiszter elmondta, hogy július 1-én Szocsiban a terrorizmus elleni harcról tárgyalt orosz kollégájával Szergej Lavrovval.

Törökország kész az együttműködésre. A terrorizmus a közös ellenségünk – tette hozzá.

Ankara korábban már lehetővé tette az Egyesült Államoknak, az Egyesült Királyságnak, Katarnak és Szaúd-Arábiának az İncirlik légitámaszpont használatát.

Oroszország Bassár el-Aszad szír elnök kérésére 2015 szeptember 30-án kezdte meg terrorellenes hadműveleteit Szíriában. Vlagyimir Putyin orosz elnök 2016 március 14-én elrendelte a Szíriában állomásozó orosz erők részleges visszavonását.

Két orosz katonai létesítmény működik jelenleg Szíriában, a Hmejmim légibázis és a Tartúsz kikötőjében található haditengerészeti bázis.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...

A zaporizzsjai atomerőmű elleni csapások elhárítását jelentették be az oroszbarát hatóságok

Az orosz légvédelem az éjszaka folyamán és csütörtök reggel visszaverte az ukrán fegyveres erők minden arra irányuló kísérletét, hogy dróncsapásokkal és nehéztüzérséggel támadják Enerhodar...

Borell: az európaiaknak hajlandónak kell lenniük “fizetni” Ukrajna támogatásáért

Az Ukrajna Oroszország elleni küzdelemben való segítségnyújtásnak ára van Európa számára, amelyet a polgároknak hajlandónak kell lenniük megfizetni - mondta az EU külügyi vezetője....