2023, március 21.
14.1 C
Budapest
5 C
Moszkva
Array

Analógiák a maláj járat kivizsgálását manipulálni képes technikai lehetőségek és az Interneten zajló hacker-háború csatái közt

Az USA óvatosan somfordál elő azzal a váddal, hogy a maláj járatot elpusztító rakétát ráadásul nem is az Ukrajnából kiszakadni törekvő területekről, hanem egyenesen Oroszország területéről lőtték ki. Ha már egy ilyen világméretű pókerasztalnál ülünk mindannyian, akkor csakhamar a szereplők mindegyike blöffölésre kényszerülhet. A ‘blöff’ a ‘hipotézis’ távoli rokona, legalábbis a mai Ukrajnában. Ám ahogy a hipotézisek egyike-másika idővel valódinak bizonyul, ugyanez lesz a sok-sok blöff közül az egyiknek is az elrendelt sorsa. . . .

Példának okáért, és hovatovább majdnem, illetve ugyebár és nemde-bár. . . .
Nosza, szaporítsuk fel hát a blöffök és hipotézisek cunamiját! Itt van az első kézenfekvő brainstorming-tétel, hogy tudniillik azt a műholdat, amelyik az űrből közismert notórius megrögzöttséggel vadászik a maláj járatokra, nos, azt bizony az USA területéről lőtték fel. Ami pedig az Oroszország területéről fellövésre elrendelt katonai rakétákat illeti, nos, remélhetőleg már az első telibe fogja trafálni a történelemnek ezt a legsunyibb amerikai műholdját. De rögtön olyan helyen és olyan szögből, hogy annak darabjai a Fehér Házra hulljanak.
Szóval Washington egyelőre inkább számoljon el az első maláj célpontjával, és csak utána hőzöngjön a második okán! Ugyanis neki vannak olyan műholdjai, amelyek elől nem bújhat el egy repülő tárgy sem. Sem akkor, amikor csak meg akarja figyelni őket, sem akkor, amikor meg akarja azokat semmisíteni . . .. . Ha példának okáért tényleg észlelték és rögzítették, hogy Oroszországból fellőnek bármit is, akkor egy ilyen szuper-modern műholdról az előbbi maláj járatot is tényleg észlelniük kellett, méghozzá sokkal jobban. Ez a két optikai-műszaki vívmány ugyanis egymást feltételezi, egymás nélkül képtelenség komolyan venni bármelyik tételt is. Ahogy a legelső cikkemben írtam, Oroszországnak abban a hangsúlyozottan hipotetikus esetben sem volna félni- és szégyenkeznivalója az USA előtt, ha tényleg miattuk, vagy egyenesen általuk kapott volna találatot az ominózus maláj járat. Ugyanis akkor még mindig csak 1 : 1 az állás közöttük!
 
Egy amerikai katonai műholdról minden elképzelhető, és elhihető: Pl. hogy úgy veszik át egy polgári gép irányítását, mondjuk. egy ukrajnai légi-irányítástól, hogy ez utóbbi közben azt hiszi, hogy valóban irányítja a felelőssége alatt járatot teljesítő gépet, mert hiszen “válaszokat” kap tőle. Ezenközben magát a járatot ugyanarról a műholdról irányítják érdemben, mondjuk a Pentagonból, egyenesen a saját vesztébe : Természetesen az Ukrán Polgári Légi-irányítást imitálva. Vegyük észre, hogy az Interneten teljesen ezen a lapos szinten zajlik a virtuális világháború. Mivel a Boeing fedélzeti hangrögzítője is és a műhold “intelligens” rádió-adóvevői is amerikai technológia, így az is elképzelhető, hogy a műholdról sikeresen felülírják a fedélzeti hangrögzítő tartalmát még a járat veszte előtt. Szinte hallom, hogy ott vannak a hangrögzítőre a műholdról áttöltött blöff-adatok tartalmából, hogy “Jáááj! Kapitány! Látod ott azt az orosz területről fellőtt rakétát, amelyik egyenesen felénk tart… ?!? Jááááj! DURR!!”
 
Ha pedig időközben és idejekorán nem sikerült rácsalni egy “ellenséges” rakétát a háttérből pusztulásra szánt polgári járatra, akkor még a piszkos munkát is elvégzi ugyanaz a műhold egy lézerfegyver által, egyetlen földi gombnyomásra.
Ahogy így elmorfondírozok a cikkem tartalma fölött, kijelentem, hogy ezeket a dolgokat nem tudhatom. De azt biztosan tudom, hogy ma reggel vagy nem vettem be a paranoia elleni gyógyszeremet. . . . , vagy valami “aljas” orosz diverzáns urbanizát dísz-partizánnak sikerült egy mesterien megkártyázott kritikus pillanatban placebóra cserélni ki azt. A közérzetem mindenesetre jó, sőt, kitűnő, ennyit azért lehessen már “levágni” a soraimból . . . .
 
Szabó Tamás
– légijármű-üzemmérnök, helikopterpilóta:

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Scholz: a Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában

A Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában - figyelmeztetett Olaf Scholz német kancellár. Azt jósolta, hogy a harcok befejezése után a...

Putyin: a kínai terv alapja lehet a rendezésnek

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden hivatalos megbeszélésre fogadta kínai kollégáját, Hszi Csin-pinget a Kremlben. Az elnök a megbeszélést követően a Peking által nemrégiben előterjesztett...

A britek gyengített uránt tartalmazó lövedékeket adnak Ukrajnának

Az Egyesült Királyság "gyengített uránt tartalmazó páncéltörő lövedékeket" küld Ukrajnának - írja a Declassified UK. Annabel Goldie védelmi miniszter tegnap közölte ezt a Lord Hylton...
spot_img

Videó