2023, március 31.
10.2 C
Budapest
0.4 C
Moszkva

Amerikai képviselő: az USA fejezze be az ukrán hadsereg finanszírozását

Az Egyesült Államoknak fel kell hagynia azzal, hogy dollármilliárdokat küldjön Ukrajna hadseregének megerősítésére – jelentette ki Matt Gaetz republikánus képviselő hétfőn a képviselőházban tartott beszédében. Joe Biden elnököt és mindkét pártot bírálta, mondván, hogy az ukrajnai konfliktus csak a katonai vállalkozóknak kedvez.

“Holnap Biden elnök azt fogja mondani, hogy mennyivel többet kell tennünk Ukrajnáért” – mondta Gaetz, hozzátéve, hogy a folyamatban lévő ellenségeskedések csak az amerikai hadiipar zsebét tömik.

“A védelmi vállalkozóknak szükségük van arra, hogy valahol háború legyen. Akár az ISIS, a tálibok, az Azov zászlóalj vagy a feketepiac kezébe kerülnek a fegyverek” – mondta Gaetz.

Az, hogy Washington végtelen mennyiségű fegyverekkel támogatja Ukrajnát, nem vet véget a háborúnak, hanem csak “meghosszabbítja az öldöklést” – mondta.

Egy komoly nemzet soha nem hagyná, hogy külföldi érdekek külföldön vagy sajátos érdekek otthon diktálják a külpolitikáját.

“A Sinaloa-hegységben élő banditák több amerikait bántanak, mint az [orosz] férfiak a Krímben” – mondta Gaetz, hozzátéve, hogy a konfliktus haszna a normális amerikaiak számára “nem világos”.

Sajnálkozott, hogy külföldiek jöttek Washingtonba, “hogy kioktassanak minket arról, hogy a választóink pénzét egy több ezer kilométerre lévő konfliktusra költsük” – utalva ezzel Volodimir Zelenszkij ukrán elnök decemberi látogatására az amerikai Capitoliumban.

Azzal vádolta Bident, hogy mindent megtesz egy Oroszországgal vívott nukleáris háború kiprovokálása érdekében, és felszólította a Fehér Házat, hogy diplomáciai úton keressen megoldást.

Biden január végén 31 amerikai gyártmányú M1 Abrams harckocsit ígért Ukrajnának, de azt mondta, hogy Washington nem küld F-16-os vadászgépeket. Gaetz megjegyezte, hogy a Lockheed Martin, a harci repülőgép gyártója felpörgeti a gyártást, arra számítva, hogy hamarosan “harmadik féltől származó átadásra” kerülhet sor Kijevnek.

A harckocsiszállításokról kérdezve Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője januárban azt mondta, hogy azok is “elégnek”, mint minden más fegyver a konfliktusövezetben.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó