2024, február 24.
11.3 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

Állítólag házi őrizetben van a kínai elnök, aki ellen puccsot hajtottak végre

A közösségi médiában terjedő információk szerint házi őrizetbe helyezték Hszi Csin-ping kínai elnököt és a kínai hadsereg puccsot hajtott végre ellen. Frissítés, nincs államcsíny!

Frissítés:

Számos kínai közösségi média felhasználó szerint Hszi házi őrizetbe került, miután a Kínai Kommunista Párt veteránjai menesztették őt a Népi Felszabadító Hadsereg éléről. Azt mondták, hogy Peking katonai ellenőrzés alatt áll.

A jelentések szerint miután Hszi szeptember 16-án visszatért a Sanghaji Együttműködési Szervezet csúcstalálkozójáról, a repülőtéren őrizetbe vették, és most valószínűleg házi őrizetben van.

A OneIndia című lap nem tudta megerősíteni ezt a hírt, és úgy tűnik, hogy csak pletyka. A legfrissebb kínai hírek szerint a volt közbiztonsági miniszterhelyettest, Szun Lijunt feltételes szabadságra ítélte egy bíróság Csangcsun városában.

Olyan weboldalakat is ellenőriztünk, mint például a Global Times, a Hszihez kapcsolódó hírekért. Ilyen híreket azonban nem találtunk. Ellenőriztük a nemzetközi honlapokat is, de nem találtunk ilyen híreket. Ha Hszi házi őrizetbe került volna, az nemzetközi hír lett volna.

Egyelőre tehát megerősíthetjük, hogy a hír, miszerint Hszi Csin-ping házi őrizetben van, elhamarkodott.

A kínai közösségi média szerint a csapatokat tömegesen szállítják Pekingbe, és egy 80 km hosszú konvojt láttak. Továbbá Kína több mint 6000 (!) belföldi és nemzetközi járatot törölt. Ezenkívül a nagysebességű vasút által értékesített összes jegyet felfüggesztik, és a vasúti forgalom teljesen leáll.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrajna megfenyegette Lengyelországot a tiltakozó gazdák miatt

Kijev fenntartja magának a jogot, hogy megtorlást alkalmazzon Lengyelországgal szemben, ha nem győzi meg a tiltakozó gazdákat, hogy hagyjanak fel a határátkelők blokkolásával -...

Bloomberg: Magyarország blokkolta, hogy az EU közös nyilatkozatot adjon ki Ukrajnáról

Magyarország megakadályozta, hogy az Európai Unió tagállamai közös nyilatkozatot írjanak alá az ukrajnai orosz különleges hadművelet megindítása óta eltelt két év alkalmából - írja...

Felmérés: a franciák többsége nem akarja Ukrajnát az Európai Unióba

Ukrajna uniós csatlakozásának kilátása szinte egyöntetűen megosztja a francia társadalmat - derült ki a CSA kutatóintézet új felméréséből. A pénteken közzétett közvélemény-kutatási eredmények szerint...
spot_img

Videó