2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

Állítólag házi őrizetben van a kínai elnök, aki ellen puccsot hajtottak végre

A közösségi médiában terjedő információk szerint házi őrizetbe helyezték Hszi Csin-ping kínai elnököt és a kínai hadsereg puccsot hajtott végre ellen. Frissítés, nincs államcsíny!

Frissítés:

Számos kínai közösségi média felhasználó szerint Hszi házi őrizetbe került, miután a Kínai Kommunista Párt veteránjai menesztették őt a Népi Felszabadító Hadsereg éléről. Azt mondták, hogy Peking katonai ellenőrzés alatt áll.

A jelentések szerint miután Hszi szeptember 16-án visszatért a Sanghaji Együttműködési Szervezet csúcstalálkozójáról, a repülőtéren őrizetbe vették, és most valószínűleg házi őrizetben van.

A OneIndia című lap nem tudta megerősíteni ezt a hírt, és úgy tűnik, hogy csak pletyka. A legfrissebb kínai hírek szerint a volt közbiztonsági miniszterhelyettest, Szun Lijunt feltételes szabadságra ítélte egy bíróság Csangcsun városában.

Olyan weboldalakat is ellenőriztünk, mint például a Global Times, a Hszihez kapcsolódó hírekért. Ilyen híreket azonban nem találtunk. Ellenőriztük a nemzetközi honlapokat is, de nem találtunk ilyen híreket. Ha Hszi házi őrizetbe került volna, az nemzetközi hír lett volna.

Egyelőre tehát megerősíthetjük, hogy a hír, miszerint Hszi Csin-ping házi őrizetben van, elhamarkodott.

A kínai közösségi média szerint a csapatokat tömegesen szállítják Pekingbe, és egy 80 km hosszú konvojt láttak. Továbbá Kína több mint 6000 (!) belföldi és nemzetközi járatot törölt. Ezenkívül a nagysebességű vasút által értékesített összes jegyet felfüggesztik, és a vasúti forgalom teljesen leáll.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...