2023, március 31.
10.3 C
Budapest
0.1 C
Moszkva

Államosították az ukrán oligarchák tulajdonában lévő ingatlanokat a Krím félszigeten

A Krím államosította az ukrán oligarchák, Rinat Ahmetov, Ihor Kolomojszkij és számos más ukrán politikus és üzletember tulajdonát képező ingatlanokat, összesen mintegy 500-at – közölte Vlagyimir Konsztantyinov, a krími parlament elnöke.

“Az államosításról a képviselők pénteken döntöttek. Összesen mintegy 500 ingatlant államosítottak, amelyek különböző vállalkozásokhoz és bankokhoz, valamint turisztikai és sportinfrastruktúrához tartoznak” – mondta Konsztantyinov a RIA Novosztyinak.

Különösen az Ahmetov és Kolomojszkij tulajdonában lévő ukrán cégek földrészlegeit, épületeit és panzióit államosították. Emellett államosították Arszenyij Jacenyuk ukrán politikusok és üzletemberek (Saturn IMAX mozi Jaltában), Nesztor Sufrics, Szerhij Taruta (építőanyaggyár), Kolas Ihorisz litván állampolgár (Elena villa Jaltában) vagyonát is.

Kosztyantyinov hangsúlyozta, hogy államosították a Kamis-Burunszkij vasércgyárat, 12 ukrán bank vagyonát, a Dinamó Kijev labdarúgóklub ingatlanjait, a krasznoperekopszki hűtőberendezések üzemét és másokat is.

“Az államosítási eljárás után az összes vállalat az orosz jog szerint fognak működni. És ami különösen fontos, a nyereségük egy részét a különleges műveletben résztvevők támogatására fordítják” – hangsúlyozta Konsztantyinov.

Korábban a krími parlament már döntött arról, hogy államosítja több, a kijevi hatóságokkal kapcsolatban álló, Oroszországgal szemben barátságtalan cselekedeteket elkövető ukrán oligarcha vagyonát.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó