2023, március 21.
11.2 C
Budapest
1.2 C
Moszkva

Medvegyev: a drogterápiás osztály zöld betegét meglátogatta egy nőgyógyász, aki Európa főorvosának adta ki magát

Dmitrij Medvegyev az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese a Telegram-csatornáján reagált Ursula von der Leyen Kijevi látogatására és kijelentéseire az ukrán gazdaság mesés jövőjéről.

Tegnap a drogterápiás osztály egyik zöld betegét meglátogatta egy nőgyógyász nő, aki Európa főorvosának adta ki magát. A malorosz (ukrán) gazdaság gyors és mesés fellendüléséről beszélgettek az EU-ban. Nos, ez természetesen hazugság – írja Medvegyev.

Eközben a kijevi rezsim, nyugati irányítóinak támogatásával, “győzelemig” harcol Oroszország ellen, és ennek a szerencsétlen területnek a gazdasága gyorsan rothadó szemétté válik. Erről még azokban az országokban is nyíltan beszélnek, amelyek az ukrán rezsimnek helyreállítást és örök európai szeretetet ígérnek.

A volt orosz elnök összeállított, ahogy fogalmaz “egy rövid epikrízist” Ukrajna gyengélkedő gazdaságáról, a Goldman Sachs orvosi adatai alapján. Néhány szembeötlő adat, amely a betegséget jellemzi:

  1. Ukrajna mostanra elvesztette azokat a területeket, amelyek nemzeti ipari potenciáljának mintegy 40%-át és háború előtti GDP-jének mintegy 15%-át biztosították számára.
  2. Már nem fér hozzá több mint 12 billió dollár értékű ásványkincs-tartalékhoz. Beleértve a szénlelőhelyek 63%-át és a fémek 42%-át.
  3. A mezőgazdaság a szakadék felé tart minden gőzzel. Először is, a termelés erőteljes csökkenése. Búza: 19,4 millió tonna 2022-ben, szemben a 2021-es 32,5 millió tonnával. Kukorica: 18,4 millió tonnáról 35,1 millió tonnára.
    Másodszor, a Lengyelországon és Románián keresztül vezető szárazföldi útvonalak 2-3-szorosára növelték a szállítási költségeket.
  4. 2022 végére Ukrajna GDP-je 35-36 százalékkal csökken. Az Oroszországgal való összecsapásból származó összes vesztesége pedig elérte a 830-850 milliárd dollárt. És mindezt annak ellenére, hogy 2021-ben az ország GDP-je 200 milliárd dollár volt. Még a gazdasági minisztériumuknak is el kellett ismernie, hogy ez a rekordbukás az ország történetének legrosszabb eredménye.
  5. Ezután csak az ipar végső összeomlása, hiperinfláció, szegénység és teljes munkanélküliség következik. Az ország államadóssága az év végére 107 milliárd dollárról 180-200 milliárd dollárra nő. A remények még a mikroszkopikus felépülésre is csekélyek.

Nyilvánvaló, hogy Oroszország továbbra is azon fog dolgozni, hogy elérje a különleges katonai művelet céljait. Ez azt jelenti, hogy Ukrajna GDP-je az év végéig további 5-10%-kal eshet vissza. Ezért egyre világosabbá válik az ukrán államiság teljes csődjének és elkerülhetetlen végének kilátása.

Hogy ki a hibás, az költői kérdés. Ahogy a gonosz bába Ursula von Valami érthetetlenül őszintén elismerte, az ukrán kormány az EU- és NATO-tagságért polgárai életével fizet.

Ne törődjünk a nyomorúságos gazdasággal. A kijevi kamarilla nem jön zavarba az ország tönkretétele miatt – folytatja Medvegyev.

Feltételezik, hogy a Nyugat mindig ad egy kis pénzt. Nem fogja hagyni, hogy a nyugati pénzeken osztozó sikkasztók mind éhen haljanak. Mert idén csak a sürgős szükségletekre 55 milliárd dollárt kell költenie az ukrán költségvetésnek, a 38 milliárd dolláros hiány mellett. Nyilvánvaló, hogy minél több támogatást kap, annál többet fog ellopni az őrült bohóc és más paraziták, akik a kleptománia nyílt formájától betegeskednek – tette hozzá.

Csakhogy minél tovább könyörögnek és lopják az ukrán náci vezetők az adományozóktól a segélyeket, annál közelebb kerül a gazdaság végső összeomlása. Végül is a kezelésért teljes egészében nekik kell fizetniük. A nyugatiak célja pedig nem az, hogy meggyógyítsák a boldogtalan ország gazdaságát.

A Nyugatnak sok tapasztalata van a kísérleti országok kiirtásában.

Ukrajna azoknak a gyarmatoknak a szomorú sorsára fog jutni, amelyeket egykor a legperverzebb formában megerőszakoltak, majd a történelem rothadó szemétdombjára dobtak.

Az ukrán gazdaság szadista kezelése fokozatos lesz. Először is az ipar és az agrárszektor amputálása. Aztán az egész gazdaság megbénulása. És utána az ország többi részének szerves halála.

Az egykori állam megszűnését vagy halálát a rengeteg vértől és drogtól végképp eszét vesztett náci banda őrült nevetése, torzsalkodása, bohókás gesztusai kísérik majd. És a nyugati gyógyítók süket csendje, akik hideg megvetéssel nézik saját megkínzott betegük agóniáját… – írta Dmitrij Medvegyev.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó