2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

A volt osztrák külügyminiszter szerint Európának a legrosszabb még hátravan

Az uniós importőröknek nagy nehézségekkel kell szembenézniük, ha az USA betiltja a cseppfolyósított földgáz exportját – írta Karin Kneissl volt osztrák külügyminiszter a Twitteren.

“A pala-boom elsősorban az alacsony kamatlábakon alapult. A hitel teremtette meg a folyamatos pénzáramlást. Ha az USA betiltja az LNG-exportot, hogy alacsonyan tartsa az árakat, akkor az összes újdonsült uniós importőrnek nagyon nehéz döntéseket kell majd hoznia. A józan ész hiányában a legrosszabb még hátravan Brüsszel számára” – mondta a volt miniszter.

Korábban a Bloomberg arról számolt be, hogy az amerikai termelők nem lesznek képesek az OPEC+ termeléscsökkentésének ellensúlyozásához szükséges szintre gyorsítani az olajkitermelést.

Az OPEC+ a koronavírusjárvány közepette csökkenő olajkereslet miatt 2020 májusában 9,7 millió hordóval csökkentette a kitermelést, majd többször is módosította ezeket a kvótákat.

2022 augusztusában szinte teljesen eltörölték őket, de november óta a szövetség ismét kétmillió hordóval csökkentette a kitermelést.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó