2022, október 6.
9.5 C
Budapest
7.1 C
Moszkva
Array

A vnukovói reptéren a hókotró vezetője részeg volt a baleset idején

“Elvesztette tájékozódását”, és nem hallotta a felé közelítő repülőgépet – vallotta Moszkvában egy amatőr videofelvétel tanúsága szerint annak a repülőtéri hókotró gépnek a vezetője, amely a Total francia olajipari cég vezetőjét szállító repülőgép moszkvai szerencsétlenségét okozta.

 

A Total elnök-vezérigazgatójának, a 63 éves Christophe de Margerie-nek a gépe felszállás közben egy hókotrónak ütközött hétfő éjjel, ködös időben a moszkvai vnukovói nemzetközi repülőtéren. A Falcon 50 típusú, Párizsba induló repülő fedélzetén a vállalatvezetőn kívül háromfős személyzet tartózkodott, mindannyian meghaltak.

“Elvesztettem a tájékozódásomat, és nem vettem észre, hogy rámentem a felszállópályára” – mondja a hókotró 60 éves vezetője a kihallgatásáról kiszivárgott, minden bizonnyal mobiltelefonnal készült felvételen. A férfi, aki az ügyészség közlése szerint ittas volt a baleset idején, a Pervij Kanal orosz televízió szerint tíz éve dolgozik a vnukovói repülőtéren. “A repülőgép épp felszállni készült, de gyakorlatilag nem láttam és nem is hallottam, mert járt a gépem, és fény sem volt” – mondta a felvételen férfi, de nem derül ki, hogy a Falcon 50 jelzőfényeiről vagy a felszállópálya megvilágításáról beszélt.

“És aztán ütközést éreztem” – mondta még a férfi. A hókotró vezetőjének ügyvédje, Alekszandr Karabanov elmondta, hogy védence krónikus szívelégtelenségben szenved. Azt elismerte, hogy a férfi ihatott “néhány korty” alkoholt.

Az orosz nyomozók és a légi baleseteket vizsgáló francia hivatal (BEA) kedd este Moszkvába érkezett szakértői a hókotró vezetőjének szerepét, a légi irányítók felelősségét, az esetleges pilótahibát és az időjárási körülményeket vizsgálják – mondta el az egyik francia szakértő az orosz televíziónak.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Törökország a Donbasszból importál szenet

Az ásványkincsekben gazdag Donyecki Népköztársaságban (DNR) bányászott szenet Törökországba exportálják, ahonnan a közel-keleti és afrikai országokba kerül - közölte Vitalij Hocenko, a DNR miniszterelnöke...

Csehország és Szlovákia megvonhatja támogatását Ukrajnától – írja a a Foreign Policy

Csehország és Szlovákia megvonhatja támogatását Ukrajnától, mert az emelkedő energiaárak közepette belpolitikai zavarok várhatók - mondta Tim Gosling, a Foreign Policy magazin rovatvezetője. Szavai szerint...

Felmérés: tovább csökkent Ukrajna támogatottsága az EU-ban

Csökkent az Ukrajnának küldött fegyverek és az országból érkező menekültek befogadásának támogatottsága az uniós közvélemény körében - derült ki az Eupinions közvélemény-kutató intézet felméréséből....