2022, december 6.
6.8 C
Budapest
-10.4 C
Moszkva

A turistákat kitiltaná Zelenszkij, de olaszországi luxusvilláját oroszoknak adta ki

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök augusztus hónapra oroszoknak adta bérbe toszkánai luxusvilláját – jelentette kedden az Il Tirreno című olasz lap. Közben Zelenszkij felszólította az EU vezetőit, hogy tagadják meg a vízumot az orosz turistáktól.

Egy londoni lakcímmel rendelkező orosz házaspár bérelte ki a villát augusztus hónapra, 50 ezer euró (50 237 dollár) fejedelmi összeget fizetve – jelentette az újság. A Forte dei Marmi tengerparti városban található villát Zelenszkij négymillió euróért vásárolta, amikor az ukrán vezető még színész volt – tette hozzá a lap.

A pár által a közösségi médiában közzétett fotók megerősítették, hogy Zelenszkij ingatlanában szálltak meg – közölte az Il Tirreno.

Egy másik olasz lap, a Corriere Della Serra megkereste az ingatlant kezelő ingatlanügynököt, aki azt mondta, hogy “a bérlők nem oroszok voltak, de többet nem mondhatok, mert a titoktartás nem engedi”. A lap szerint azonban a bérlők valószínűleg orosz származásúak, “de már régóta rendelkeznek lakóhellyel és talán angol állampolgársággal”.

Amióta az orosz erők februárban bevonultak Ukrajnába, Zelenszkij sürgette az EU-t, hogy tagadja meg a vízumot az orosz látogatóktól. Az orosz embereknek – mondta a Washington Postnak a hónap elején – “a saját világukban kellene élniük, amíg meg nem változtatják a filozófiájukat”.

Márciusban Zelenszkij kifejezetten felszólította az olasz kormányt, hogy “zároljon minden [orosz] ingatlant, számlát és jachtot, a Scheherazade-tól (nevű jacht) a legkisebbekig”, utalva egy 140 méteres (460 láb) szuperjachtra, amely állítólag egy gazdag orosz magánszemély tulajdonában van, és az olasz Marina di Carrara kikötőjében horgonyzott.

Az EU és Oroszország közötti összes légi járatot leállították a moszkvai katonai művelet első napjai óta, és a blokk szerdán felfüggesztette az Oroszországgal kötött kétoldalú vízumkönnyítési megállapodást. A felfüggesztés csökkenti az oroszok számára elérhető új uniós vízumok számát anélkül, hogy az utazást teljesen betiltaná.

Zelenszkij toszkánai villáján kívül az ukrán elnök és belső köre állítólag kiterjedt offshore ingatlan- és vagyonportfólióval rendelkezik, köztük több drága londoni rezidenciával.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.