2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

A szélsőséges ukrán Jobboldali Szektor fegyvereseit semmisítette meg az orosz légierő

Az orosz légierő csapást mért az ukrán szélsőséges Jobboldali Szektor harcosainak állásaira, akár 200 fegyverest megöléséve – közölte az orosz védelmi minisztérium.

“Az orosz légierő nagy pontosságú fegyverei eltalálták a Jobboldali Szektor náci csoport ideiglenes telepítési pontját a Zaporizzsjai területen lévő Komisuvaha faluban. Mintegy 200 fegyverest megöltek” – áll a minisztérium közleményében.

A Jobboldali Szektort Oroszországban betiltott terrorszervezetként tartják nyilván.

Egy nap alatt az orosz pilóták, rakéta- és tüzérségi erők hét ukrán ellenőrző pontot találtak el Zaporizzsjában és a Donbasszban.

Emellett 197 területen ukrán katonai felszerelést semmisítettek meg – közölte a védelmi minisztérium.

Oroszország február 24. óta folytat katonai műveletet Ukrajnában. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...