2022, december 1.
3.8 C
Budapest
-13.8 C
Moszkva

Oroszország rekordmennyiségű gázt szállított Kínába, közölte a Gazprom

Oroszország vasárnap rekordmennyiségű gázt szállított Kínába a Szibéria Ereje gázvezetéken keresztül – jelentette be a Gazprom energiaipari óriásvállalat.

A szállítások a Gazprom és a kínai CNPC vállalat közötti hosszú távú szerződés alapján történtek – közölte az energiaóriás hétfőn Telegram-csatornáján közzétett közleményében.

A hónap elején az orosz vállalat arról számolt be, hogy a Kínába irányuló vezetékes gázexport több mint 60 százalékkal nőtt az idei év első hat hónapjában. A Szibéria Ereje a Szibériából Kínába vezető keleti gázútvonal része. Kína az orosz energia egyik fő felvásárlója, és cseppfolyósított földgázt is importál az országból.

A Kínába irányuló gázszállítás növelése azt követően történt, hogy a múlt hónapban jelentősen csökkentették az Európába irányuló gázáramlást az Északi Áramlat-1 gázvezetéken keresztül. A Gazprom ezt az Oroszországgal szemben bevezetett nemzetközi szankciókból eredő technikai problémával magyarázta. Moszkva többször is kijelentette, hogy továbbra is megbízható földgázszállító marad, és tartja magát a vevőivel szemben vállalt szerződéses kötelezettségeihez.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...