2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

A szankciók ellenére jelentősen emelkedett az Aeroflot járatszáma

Oroszország legnagyobb légitársasága, az Aeroflot az országgal szembeni szankciók ellenére jelentősen növekedést mutatott a járatainak számában a nyáron – jelentette a hétvégén az Aviation Source News a járatszámadatokra hivatkozva.

Július 4. és 11. között az Aeroflot 789 járatot üzemeltetett, ami közel 68%-os növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest – jelentette a lap a RadarBox repüléskövető cég adatait idézve.

Az ikonikus orosz légitársaságnak mindössze 29 járat hiányzott ahhoz, hogy elérje a 2019-es év ugyanezen időszakában, a koronavírus-járvány és a Moszkva ukrajnai katonai műveletével kapcsolatos szankciók előtt regisztrált összes járatszámot – jegyzi meg az Aviation Source News.

A járatok száma a nyár eleje óta folyamatosan emelkedik – közölte a lap, amely a belföldi járatok gyors növekedésének és “némi nemzetközi piaci növekedésnek” tulajdonítja az emelkedést.

A Moszkvával szemben tavaly bevezetett nyugati szankciók megtiltották az orosz légitársaságoknak, hogy az Egyesült Államok és az EU területére repüljenek. Moszkva azonban nemrég újraindította a közvetlen légi összeköttetést Grúziával és Kubával, és bejelentette, hogy Indonéziába is tervez közvetlen járatokat indítani. Az Aeroflot továbbra is számos ázsiai célállomásra indít járatokat.

A szankciók azt is megtiltották, hogy a világ legnagyobb repülőgépgyártói, a Boeing és az Airbus alkatrészeket, karbantartást és műszaki támogatást nyújtsanak a légitársaságoknak vagy az oroszországi karbantartó cégeknek.

Moszkva azóta beindította az importált repülőgépek helyettesítőinek fejlesztését, és milliárdokat fordít a hazai gyártású flotta bővítésére.

Oroszország 42 milliárd rubelt fektet be a Tu-214-es utasszállító fejlesztésébe

A RadarBox adatai szerint az Aeroflot második legaktívabb repülőgéptípusa az Airbus A320-as után a Szuhoj Superjet 100-as, az orosz Egyesített Repülőgépgyártó Vállalat által tervezett regionális repülőgép.

Oroszország mától újraindította a menetrend szerinti járatokat Kubába

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó