2023, február 1.
5 C
Budapest
-0.1 C
Moszkva

A Szabadság téri szovjet emlékmű elbontását kezdeményezi a Jobbik

A budapesti Szabadság téren álló szovjet katonai emlékmű elbontását kezdeményező országgyűlési határozati javaslatot nyújt be a Jobbik – közölte hétfőn, a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján a párt parlamenti képviselőcsoportjának vezetője.

Lukács László György arról beszélt: október 23-ra készülve fontos felvetni a kérdést, hogy miközben Oroszország háborút folytat Ukrajnában, “gázzal zsarolja Európát”, mit keres az emlékmű a szabadságról elnevezett téren, bántva mindnyájunk igazságérzetét, megcsúfolva 1956 emlékét, a magyarok szabadságszeretetét.

A közvélekedéssel szemben ennek már nincsen akadálya, hiszen nem nyugszik már itt szovjet katona – említette meg az ellenzéki politikus, aki szerint a történészeknek kell eldöntenie, hová kerüljön az emlékmű innen.

Lukács László György hozzátette, kezdeményezésük támogatására kérik “a magukat jobboldalinak érző pártokat”, így a Fidesz-KDNP szövetséget és a Mi Hazánk Mozgalmat is.

Itt a lehetősége megmutatni mindenkinek, hogy honnan is diktálnak vagy nem diktálnak nekik feltételt, hogy számunkra a magyar nemzeti önrendelkezés és függetlenség a legfontosabb érv, szándék – jelentette ki Lukács László György.

A politikus a döntést lehetőségnek nevezte arra, hogy kimutassuk: ahogy 1956-ban, úgy most is a béke és a szabadság pártján állnak az emberek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Két újabb települést vont az ellenőrzése alá a Wagner-csoport a Donbasszban

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója szerdán közölte, hogy az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a Donyecki Népköztársaságban, az ukránok által csak Bahmut...

Putyin: meg kell akadályozni az orosz régiók ukrán lövetését

Prioritásnak nevezte a határmenti orosz régiók ukrán lövetésének megakadályozását Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai tanácskozáson. "Elsődleges feladat a lövetés lehetőségének kiküszöbölése, ez a katonai...

Hivatalos: már a fogyatékkal élőket is besorozzák az ukránok

Már mozgósíthatják azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt korlátozottan vagy nem alkalmasak a katonai szolgálatra - jelentette a helyi média Roman Horbacsra, az...