2024, február 24.
11.3 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

A svéd parti őrség egy negyedik gázszivárgást fedezett fel az Északi Áramlatnál

A svéd parti őrség egy negyedik gázszivárgást fedezett fel az Északi Áramlatnál – jelentette a Reuters a Svenska Dagbladet című svéd lapra hivatkozva. Megjegyzik, hogy a helyszínt már kedden felfedezték.

“A négyből kettő (szivárgás – a szerk.) Svédország kizárólagos gazdasági övezetében van” – mondta a lapnak Jenny Larsson, a parti őrség szóvivője.

A másik két szivárgás Dánia kizárólagos gazdasági övezetében van.

Hétfőn egyszerre két orosz gázexportvezetéken is incidensek történtek. Az üzemeltető társaság nyomáscsökkenést észlelt a vezetékben, majd a levegőben négy gázszivárgás helyét mérték be. Mindegyik az Északi Áramlat vezetékpárokhoz tartozik.

Svédország szeizmikus központja erős víz alatti robbanásokat észlelt. A német és dán hatóságok nem zárják ki, hogy szabotázs történt.

A baleset idején mindkét csővezeték üzemen kívül volt. “Az Északi Áramlatot nyáron leállították a Siemens-egységek szankciók okozta javítási és karbantartási nehézségei miatt. A teljesen megépített Északi Áramlat 2 soha nem indult el, mivel az ukrajnai orosz különleges katonai művelet megkezdése után leállt a vezeték engedélyezése. A szivattyúzás hiánya ellenére mind a négy vezeték tele volt gázzal.

A főügyészség nemzetközi terrorcselekmény miatt indított eljárást. Dmitrij Poljanszkij, Oroszország helyettes ENSZ-megbízottja szerint a Biztonsági Tanács pénteken rendkívüli ülést tart a szabotázzsal kapcsolatban.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrajna megfenyegette Lengyelországot a tiltakozó gazdák miatt

Kijev fenntartja magának a jogot, hogy megtorlást alkalmazzon Lengyelországgal szemben, ha nem győzi meg a tiltakozó gazdákat, hogy hagyjanak fel a határátkelők blokkolásával -...

Bloomberg: Magyarország blokkolta, hogy az EU közös nyilatkozatot adjon ki Ukrajnáról

Magyarország megakadályozta, hogy az Európai Unió tagállamai közös nyilatkozatot írjanak alá az ukrajnai orosz különleges hadművelet megindítása óta eltelt két év alkalmából - írja...

Felmérés: a franciák többsége nem akarja Ukrajnát az Európai Unióba

Ukrajna uniós csatlakozásának kilátása szinte egyöntetűen megosztja a francia társadalmat - derült ki a CSA kutatóintézet új felméréséből. A pénteken közzétett közvélemény-kutatási eredmények szerint...
spot_img

Videó