2022, december 1.
2.8 C
Budapest
-11.1 C
Moszkva

A svéd parti őrség egy negyedik gázszivárgást fedezett fel az Északi Áramlatnál

A svéd parti őrség egy negyedik gázszivárgást fedezett fel az Északi Áramlatnál – jelentette a Reuters a Svenska Dagbladet című svéd lapra hivatkozva. Megjegyzik, hogy a helyszínt már kedden felfedezték.

“A négyből kettő (szivárgás – a szerk.) Svédország kizárólagos gazdasági övezetében van” – mondta a lapnak Jenny Larsson, a parti őrség szóvivője.

A másik két szivárgás Dánia kizárólagos gazdasági övezetében van.

Hétfőn egyszerre két orosz gázexportvezetéken is incidensek történtek. Az üzemeltető társaság nyomáscsökkenést észlelt a vezetékben, majd a levegőben négy gázszivárgás helyét mérték be. Mindegyik az Északi Áramlat vezetékpárokhoz tartozik.

Svédország szeizmikus központja erős víz alatti robbanásokat észlelt. A német és dán hatóságok nem zárják ki, hogy szabotázs történt.

A baleset idején mindkét csővezeték üzemen kívül volt. “Az Északi Áramlatot nyáron leállították a Siemens-egységek szankciók okozta javítási és karbantartási nehézségei miatt. A teljesen megépített Északi Áramlat 2 soha nem indult el, mivel az ukrajnai orosz különleges katonai művelet megkezdése után leállt a vezeték engedélyezése. A szivattyúzás hiánya ellenére mind a négy vezeték tele volt gázzal.

A főügyészség nemzetközi terrorcselekmény miatt indított eljárást. Dmitrij Poljanszkij, Oroszország helyettes ENSZ-megbízottja szerint a Biztonsági Tanács pénteken rendkívüli ülést tart a szabotázzsal kapcsolatban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...