2022, augusztus 20.
20.5 C
Budapest
17.6 C
Moszkva
Array

A Régiók Pártja Ukrajna nemzetközi tekintélyének növelését tűzte ki célul

UkrajnaUkrajna nemzetközi tekintélyének növelését határozta meg egyik fő céljául a kormányzó Régiók Pártja választási programjában, amelyet a párt hétfő esti kijevi kongresszusán hozott nyilvánosságra – írta a Korreszpondent ukrán hírportál. A dokumentum szerint a Régiók Pártja meg akarja őrizni Ukrajna tömbökön kívüli státusát, ugyanakkor továbbra is törekszik arra, hogy az Európai Unió társult tagjává váljon, szabadkereskedelmi övezetet hozzon létre az EU-val, és megszűnjenek a vízumkorlátok Ukrajna és az uniós országok között. A választási ígéretek között szerepel a FÁK-országokkal való gazdasági együttműködés erősítése, a stratégiai partneri viszony megteremtése Oroszországgal, az Egyesült Államokkal és Kínával, valamint a sorkötelezettség eltörlése. Viktor Janukovics államfő, a párt tiszteletbeli elnöke a kongresszuson kijelentette: biztos abban, hogy a 2012-es parlamenti választások tiszták és demokratikusak lesznek. “Be fogjuk bizonyítani, hogy el vagyunk kötelezve a demokratikus elvek mellett” – szögezte le. Janukovics az elmúlt két esztendőben elért gazdasági eredmények közé sorolta, hogy az infláció az év első felében kevesebb mint 0,1 százalék volt, amire – mint mondta – nem volt példa az elmúlt évtizedben.
“A GDP 5 százalékkal nőtt tavaly…, egyharmadával gyarapodott az ukrán export, a hrivnya árfolyama stabil, mindezek mellett az átlagbér több mint ezer hrivnyával (körülbelül 28 ezer forinttal) növekedett” – hangoztatta az államfő. 
A pártlistát vezető Mikola Azarov miniszterelnök az ülésen felszólalva pártja fő választási riválisát, az  Egyesült Ellenzéket tette felelőssé az ország gazdasági problémáiért. 
Kijelentette: az Egyesült Ellenzék választási pártlistája lényegében azok névsora, akik – mint fogalmazott – felelősek “a romlásért és az elvesztegetett évekért”.  Ráadásul radikális nacionalisták is csatlakoztak hozzájuk – tette hozzá -, éppen azok, akik “ürügyet szolgáltattak Európának arra, hogy a rasszizmus ukrajnai megjelenéséről beszéljenek”.
Dmitrij Medvegyev, az Egységes Oroszország párt elnöke, orosz kormányfő levélben kívánt sikereket a Régiók Pártjának az őszi parlamenti választásokra.      
A pártkongresszus 650 küldöttje jóváhagyta a pártlista első 118 helyén szereplő jelölteket.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán nacionalista Kraken egység kivégzett 100 ukrán katonát

Mintegy 100 ukrán katonát végeztek ki a "Kraken" ezred nacionalista harcosai, mert elhagyták állásaikat - közölte az orosz védelmi minisztérium pénteki napi tájékoztatóján. Miután az...

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...