2022, december 2.
2.5 C
Budapest
-10.3 C
Moszkva

A Nokia engedélyt kért az USA-tól az Oroszországba irányuló szállításra

A finn Nokia vállalat engedélyt kért az Egyesült Államoktól távközlési berendezések Oroszországba történő szállítására, hogy teljesíteni tudja a korábban aláírt szerződésekből eredő kötelezettségeit, mielőtt elhagyja az orosz piacot. Erről az RBK című lap számolt be saját forrásaira hivatkozva.

A médiajelentések szerint a vállalat kérelmet küldött az amerikai szabályozó hatóságnak, az Ipari és Biztonsági Hivatalnak (BIS) és a finn külügyminisztériumnak.

A Nokiának azért volt szüksége az USA engedélyére, mert az amerikai Alcatel-Lucent cég szabadalmainak egy részét birtokolja.

“Itt nem a hálózatbővítéshez szükséges berendezések szállításáról van szó, hanem a meglévő hálózatok három évig történő megfelelő működéséhez szükséges alkatrészekről. Az összes ügyféllel folytatott tárgyalások a végső szakaszban vannak” – magyarázta az RBK forrása.

Korábban a finn Nokia távközlési berendezéseket gyártó vállalat közölte, hogy oroszországi üzleteinek nagy részét be kívánja zárni. Ismeretes, hogy a hivatalos jelenlét az országban mindaddig megmarad, amíg a vállalat jogi lezárása be nem fejeződik.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Külföldi zsoldosokra mértek csapást az orosz erők a Donbasszban

Az orosz légierő és a tüzérség csapást mért a külföldi zsoldosok egyik ideiglenes telepítési pontjára a Donyecki Népköztársaságban lévő Csaszov Jarban (ukránul Csasziv Jar),...

A Kreml szerint elfogadhatatlanok Biden feltételei a tárgyalásokhoz

A Kreml szerint elfogadhatatlanok azok a feltételek, amelyeket Joe Biden amerikai elnök az Oroszországgal folytatott tárgyalások megkezdéséhez támasztott - mondta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő. "Valójában,...

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...